===============================
.

Για όλα τα μικρά ή ΜΕΓΑΛΑ τα εύκολα ή ϪЎϬӜ҈֒Ӆ@

Τεχνικά Προβλήματα Ύδρευσης & Θέρμανσης

Υδραυλικός   Αριθμός  Αδείας 1626/Α

Γιώργος Τρουλλινός τηλ 6932 860310

.
HOME ΑΠΟΡΙΕΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ON LINE ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ banner.astyservice.gr EMAIL LINK
.
.

210 7520513  6932860310  ΑΜΕΣΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ

     
Διαβάστε "Περί Δημοκρατίας και περί Κοινωνίας"  
 
  Ανταλλακτικά ηλιακών
  Αυτόματο Πότισμα
  Αυτόνομη Θέρμανση Προβλήματα
  Δεξαμενή Πετρελαίου
  Δεξαμενή Πετρελαίου Κοπή Αποξήλωση
  Εγκαταστάσεις θέρμανσης
  Εκδοση Κοινοχρήστων
  Εξαέρωση παροχής πετρελαίου
  Εσωτ. υδραυλικές εγκαταστάσεις
  Θερμομπόϊλερ
  Θερμοσίφωνες Αερίου
  Θερμοσίφωνες Ηλεκτρικοί
  Θερμοσίφωνες Ηλιακοί
  Θερμοσίφωνες Ηλιακοί Επισκευή
  Θερμοσίφωνες Ηλιακοί Συντήρηση
  Θερμοσίφωνες Ταχυθερμοσίφωνες
  Κανονισμός Δικτύου Ύδρευσης
  Κανονισμός Δικτύου αποχέτευσης
  Λεβιτοστάσιο Καλοριφέρ, Αποξήλωση Λέβητα
  Προσφορές σε Υλικά και Εργασία.
  Τιμοκατάλογος Προϊόντων
  Υδραυλική Εγκατάσταση
  Φίλτρα νερού
  Φυσικό Αέριο
 

Θερμοσίφωνες Ηλεκτρικοί

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες κατασκευάζονται σε διάφορες χωρητικότητες από 5 – 10 λίτρα έως 120 λίτρα και καλύπτουν τις ανάγκες μας σε ζεστό νερό. Οι ποιο διαδεδομένοι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες στα λίγα λίτρα είναι για τον νεροχύτη της κουζίνας. Οι θερμοσίφωνες των 60 και 80 λίτρων νερού καλύπτουν τις ανάγκες όλου του σπιτιού, για 1-3 άτομα ο θερμοσίφωνας των 60 λίτρων και για 3-4 και πάνω άτομα ο θερμοσίφωνας των 80 λίτρων. Βέβαια όταν λέμε ότι καλύπτουν τις ανάγκες όλου του σπιτιού σε ζεστό νερό εννοούμε με διαδοχική χρήση και με διαστήματα αναμονής για το ζέσταμα του νερού από το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες των 100 – 120 ή και περισσοτέρων λίτρων καλύπτουν αυξημένες ανάγκες για ζεστό νερό . Ηλεκτρομπόιλερ είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας που συνδέεται με τις σωλήνες του καλοριφέρ, προκειμένου να ζεσταθεί το νερό κατά την λειτουργία του καλοριφέρ .

  

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας.


Το ηλεκτρομπόιλερ έχει ειδική κατασκευή προκειμένου να συνδεθεί με τους σωλήνες του καλοριφέρ. Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες από πλευράς τοποθέτησης διακρίνονται σε κρεμαστούς θερμοσίφωνες και σε θερμοσίφωνες δαπέδου. Οι κρεμαστοί θερμοσίφωνες είναι δύο τύπων οι οριζόντιοι και οι κάθετοι θερμοσίφωνες. Οι θερμοσίφωνες δαπέδου είναι αυτοί που μπαίνουν στο πατάρι του μπάνιου συνήθως ή στο δάπεδο κάποιας αποθήκης ή λεβητοστασίου. Η διάρκεια ζωής και αποδεκτής απόδοσης εξαρτάται κατά πολύ από την συχνότητα χρήσης του θερμοσίφωνα, από το δίκτυο των σωλήνων του σπιτιού γιατί οι χαλκοσωλήνες επιταχύνουν την διάβρωση των μετάλλων του θερμοσίφωνα. Καθώς και από τα χαρακτηριστικά του νερού. Οι κατασκευαστές θερμοσιφώνων δίνουν από 3 – 10 χρόνια εγγύηση για το μεταλλικό μέρος του θερμοσίφωνα και 6 – 12 μήνες για το ηλεκτρικό μέρος. Η κατηγορία GLASS των θερμοσιφώνων έχει επικρατήσει στην αγορά τα τελευταία 30 χρόνια . Σε αυτό έχουν συμβάλει από κοινού οι τιμή τους και η εγγύηση τους που είναι 5 χρόνια. Στην πράξη ο θερμοσίφωνας Glass ανάλογα τις συνθήκες που αναφέραμε μπορεί να κρατήσει 7 – 15 χρόνια . Η συνηθισμένη βλάβη του θερμοσίφωνα μετά από κάποια χρόνια είναι να τρυπήσει και τότε θέλει αντικατάσταση. Προσοχή όταν λέμε να τρυπήσει εννοούμε τρύπα εσωτερικά και όχι διαρροή νερού από την βαλβίδα ασφαλείας ή τους σωλήνες σύνδεσης ή από την φλάντζα της αντίστασης του θερμοσίφωνα , που μπορεί να επισκευαστεί. Και μια και μιλάμε για διαρροές καλό θα ήταν πιστεύω να αναφερθούμε στο ταψί μέσα στο οποίο μπαίνει ο θερμοσίφωνας του παταριού και οδηγεί τις διαρροές σε ελεγχόμενο σημείο στο μπάνιο. Μια ακόμη βλάβη του θερμοσίφωνα είναι και αυτή στα ηλεκτρικά του δηλαδή στον θερμοστάτη του ή στην αντίσταση του.

 

 

Στην φωτογραφία τον θερμοσίφωνα ( elco ) τον έχω αποσυνδέσει από τα καλώδια του ρεύματος και από τους σωλήνες παροχής του νερού και τον έχω αδειάσει .

Στην φωτογραφία αυτή έχω ξεβιδώσει την αντίσταση προκειμένου να την αντικαταστήσω λόγω βλάβης. Σε αυτή την περίπτωση καθαρίζουμε και το καζάνι του θερμοσίφωνα από άλατα σκουριές και χώματα.

 

 

Συνηθισμένα σημεία τοποθέτησης του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα είναι στο πατάρι ή κρεμασμένος στον τοίχο οριζόντια ή κάθετα και για τους μικρούς θερμοσίφωνες σημείο τοποθέτησης τους είναι και το ντουλάπι της κουζίνας.

ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΔΑΠΕΔΟΥ

Θερμοσίφωνας δαπέδου μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε αυτήν την θέση . Όταν τον τοποθετούμε στο πατάρι μία καλή τακτική είναι να τον βάζουμε μέσα σε λεκάνη - ταψί συγκέντρωσης διαρροών .

ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΤΟΙΧΟΥ.

Θερμοσίφωνας τοίχου οριζόντιος. Τις περισσότερες φορές η θέση του είναι μέσα στο μπάνιο. Η στερέωση του στον τοίχο γίνεται με στριφώνια.

ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΘΕΤΟΣ

Θερμοσίφωνας τοίχου κάθετος στηρίζεται στον τοίχο με στριφώνια.

 

Η θερμοκρασία του νερού που μας ζεσταίνει ο θερμοσίφωνας ρυθμίζεται από θερμοστάτη. Οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού επιβαρύνουν την αντοχή του θερμοσίφωνα και για αυτό καλό είναι να μην τον αφήνουμε να ζεσταίνει το νερό παραπάνω από όσο χρειαζόμαστε.

 


 
 

 

ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αναλαμβάνω   κάθε  τεχνική εργασία 
Εξυπηρετώ κάθε τεχνική  ανάγκη
Σε όλη την  Αθήνα και Αττική 24 ώρες

 Εξυπηρέτηση καί Κυριακές & αργίες

Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός

6932 860310 & 210 7520513