===============================
.

Για όλα τα μικρά ή ΜΕΓΑΛΑ τα εύκολα ή ϪЎϬӜ҈֒Ӆ@

Τεχνικά Προβλήματα Ύδρευσης & Θέρμανσης

Υδραυλικός   Αριθμός  Αδείας 1626/Α

Γιώργος Τρουλλινός τηλ 6932 860310

.
HOME ΑΠΟΡΙΕΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ON LINE ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ banner.astyservice.gr EMAIL LINK
.
.

210 7520513  6932860310  ΑΜΕΣΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ

Διαβάστε "περί Δημοκρατίας και περί Κοινωνίας"

Αναζητήστε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων μας μέσα από δεκάδες απαντήσεις μας σε ερωτήσεις και απορίες επσκεπτών. Αντι για τον  παραπάνω τίτλο ερώτησης μπορείτε να γράψετε άλες λέξεις πχ θερμοσίφωνας ή ηλιακός κλπ.

Αναζητήστε τις απορίες σας μέσα από την αναζήτηση του www.Google.com. Υποβάλλετε σχετικές λέξεις και βρείτε εδώ τις σχετικές απαντήσεις

Τίτλοι από Ερωτήσεις  Επισκεπτών του site astyservice.gr

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με  ύδρευση - θέρμανση - ηλιακά και άλλα τεχνικά θέματα που αφορούν τις υδραλικές εργασίες από τον Γιώργο Τουλλινό

Γιώργος Τρουλλινός τηλ 6932 860310 - 2107520513

Το νερό του θερμοσίφωνα μυρίζει

ΑΠΟΣΫΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΩΜΑΤΩΝ

Διαρροη νερού από σωλήνες σε πισινα

Μυρίζει το νερό του θερμοσιφωνα

ΤΟ ΠΙΕΣΤΙΚΟ - ΠΛΥΣΤΙΚΟ KARSHER ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ

Ποσ ειπολογιζο τα χιλιοστά ισογείου και πρώρου ορόφου.

Σφύριγμα από την παροχή νερού όταν κλείνει η βρύση.

Θόρυβος σωληνώσεων σαν σφυρίγμα μεσα στον τοίχο οταν ανοίγω τις βρυσες

Autoheat, ηλεκτρικά, σώματα καλοριφέρ νερού, και ηλεκτρικοί λέβητες περιγραφή και σύγκριση.

Προβλημα στο οικιακό πιεστικό νερού, λειτουργεί συνέχεια.

Σε ατομικη μοναδα θερμανσης πεφτει το ρελε στο πινακα ηλεκτρικου.

Θερμοσίφωνας στάζει από την βαλβίδα, και αυξάνεται η πίεση στο υδραυλικό δίκτυο.

Kοριφερ φυσικού αερίου με διαρροή σε ένα σώμα.

Αυτόματος πλήρωσης

Θορυβος από το καλοριφέρ αυτόνομης θέρμανσης.

Έχουν μαυρισει οι τοιχοι Κ ταβάνια από τα σώματα του καλοριφέρ.

Σταζει η βανα του καλοριφέρ. Διακόπτης 20κ χρόνων σαν αυτούς των παλιών βρυσων.

Επισκευή ταχυθερμοσιφωνου Siemens

Απαιτούμενες θερμίδες για Θερμανση διαμερισματος τεταρτου οροφου.

Αφήνω τον θερμοσίφωνα 40 λεπτά και δεν ζεσταίνει.


ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΘΕΡ/ΣΙΦΩΝΕΣ
ΤΑΧΥΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ
ΜΠΟΙΛΕΡ ΗΛΙΑΚΩΝ - ΛΕΒΗΤΩΝ
ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΕΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ
ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ
 ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΤΖΑΚΙ-ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΑΣ
 

 

Τίτλος Ερώτησης Boiler-Θερμοσίφωνας είναι ασφαλές?
Ερώτηση Εχω μεγάλη φοβία για τους θερμοσίφωνες. Στο σπίτι που νοικιαζω έχω πελλετ αντι για πετρέλαιο. Έχω απορια αν καιω ολη μερα τα σωματα η θερμοκρασία στον θερμοσίφωνα-boiler ειναι δυνατόν να φτάσει στο κόκκινο? Και αν φτάσει τι γίνεται? Επισης ειναι ασφαλες ενα τέτοιο μηχάνημα? Ειναι δυνατον να σκασει? Στοιχεία bboiler-θερμοσίφωνα: Maltezos glass Twin Glass Τύπος:GEL- Χωρητικότητα: 80L Protection-Index: IP 21 Τάση: 230 Ισχύς: 4KW Ον. Πίεση: 10bar Σε σημεια ειναι σκουριασμένο και στις υποδοχές με τον μπλε και κόκκινο σωλήνα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Έλενα 85.73.13.175 _ 85.73.13.175 _ _ _

Ημερομηνία 

22-11-2016 
Απάντηση Το νερό του μπόϊλερ ζεσταίνεται από το νερό του λέβητα, οπότε για να μπορέσει να υπερθερμανθεί το μπόϊλερ πρέπει πρώτα να υπερθερμανθεί το νερό του καλοριφέρ, όμως ο λέβητας του καλοριφέρ τυπικά διαθέτει μηχανισμούς ασφαλείας από υπερθέρμανση όπως θερμοστάστες , βαλβίδες εκτόνωσης πίεσης και βαλβίδες αδειάσματος του πολύ ζεστού νερού με εισαγωγή κρύου στους ξυλολέβητες πέλετ κλπ τους οποίους αν τους τροφοδοτούμε με ξύλα ή πελετ εμείς προσέχουμε να μην το παρακάνουμε. Τρουλλινός Γιώργος, υδραυλικός ,6932860310, Αθήνα. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Δεν κραταει ζεστο νερο
Ερώτηση Γεια σας . Αγορασα χθες ενα boiler 60lt που το λειτουργω ομως μονο με το ρευμα . Γραφει επανω titan glass Mε το θερμοστατη στους 70 βαθμους το ζεστο νερο κραταει 5-8 λεπτα και επειτα γινεται χλιαρο και κρυωνει. Δεν φτανει ουτε για ενα ντους. Μπορειτε να μου πειτε ποιες ειναι οι πιθανες αιτιες για κατι τετοιο ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Κωστας 46.12.199.97 _ 46.12.199.97 _ _ _

Ημερομηνία 

24-10-2016 
Απάντηση Πόση ώρα αφήνετε το μπόϊλερ στο ρεύμα για ν α ζεσταθεί? Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αφαίρεση Boiler από κεντρική θέρμανση
Ερώτηση Θέλω να αφαιρέσω ένα θερμοσίφωνα με boiler, τον έχω αδειάσει, αλλά δεν ξέρω πως να αδειάσω τις σωληνώσεις της (αυτόνομης) θέρμανσης, έχω κλείσει τις ηλεκτροβάνες, μέχρι και τον κεντρικό διακόπτη νερού της πολυκατοικίας αλλά βγάζει συνέχεια νερό, να συνεχίσω έτσι; Ή μπορώ να το αδειάσω από τον λέβητα; 

Όνομα / επώνυμο

 

  188.4.196.49 _ 188.4.196.49 _ _ _

Ημερομηνία 

11-03-2014 
Απάντηση Το μπόιλερ κανονικά θα έπρεπε να έχει στην είσοδο και έξοδο του νερού από το καλοριφέρ δύο βάνες για να μπορεί να απομονωθεί , αν δεν τις έχει πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον στην άλλη άκρη των σωλήνων στο κολεκτέρ, αν όμως δεν υπάρχουν ούτε εκεί βάνες ή δεν κλείνουν στεγανά τότε πρέπει να αδειάσει το νερό όλης της εγκατάστασης. Εννοείται ότι πρέπει να είναι κλειστή και η παροχή του κρύου νερού, διαφορετικά σε κάποιες περιπτώσεις τρυπήματος περνά απο εκεί το νερό στο κύκλωμα του καλοριφέρ… Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός , Αθήνα , Αττική , 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Boiler αργούν να ζεστάνουν και δεν κρατάνε ζεστό νερό, σε 2 διαμερίσματα ταυτόχρονα
Ερώτηση Καλημέρα! Διαμένω σε διαμέρισμα με ηλεκρικό Θερμοσίφωνα(είναι κ boiler όπου από 2μήνου άρχισε ξαφνικά να μην ζεσταίνει και να μην κρατάει το ζεστό νερό. Δηλαδή ήθελε τουλάχιστον 1.5 ώρα για να το κάνει λίγο χλιαρό! Ενώ εδώ κ 3,5 έτη δεν είχα ποτε αντίστοιχο προβλημα. Ίσα-ίσα που ζέσταινε απίστευτα γρήγορα (30 λεπτά max). Ο θερμοσίφωνας ήταν μάλλον 100lt. Άλλαξα αντίσταση που ήταν μες στα άλατα κ το πρόβλημα παρέμεινε. Ενώ μετά από 20 μέρες περίπου, άρχιζε να αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο,το από πάνω διαμέρισμα (διπλοκατοικία), με το οποίο έχουμε τον ίδιο καυστήρα. Αρχικά αλλάξαμε κ οι2 , αντιστάσεις αλλά επειδή δεν λύθηκε το πρόβλημα, αλλάξαμε boiler και οι 2 γιατί αποδόσαμε το πρόβλημα στην παλαιότητα των boiler (15 έτη). Η αλλαγή έγινε πριν 3 μέρες. Το πρόβλημα παραμένει! και στα 2 διαμερίσματα, με καινουριους θερμοσίφωνες 80lt, με ανοιχτό το καλοριφέρ, που ζεσταίνεται με το boiler, το νερό γινεται ζεστό, αλλά όχι καυτό όπως παλαιότερα,ενώ δεν το κρατάει πάλι καθόλου. Δηλ. ενώ μέχρι τις 1πμ υπήρχε ζεστό νερό, στις 9πμ δεν υπήρχε δείγμα ζεστού νερού. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρ. θερμοσίφωνα κ όχι το boiler για να ζεσταθεί, ο χρόνος που ζεσταίνει, δεν έχει μειωθείκ καθόλου,παρά το γεγονός που οι νέοι θερμοσίφωνες είναι μικρότεροι από τους προηγούμενους! Τι μπορεί να φταίει, που 2 διαμερίσματα, με κοινό καυστήρα, που έχουν αλλάξε boiler, να αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα? Τέτοια σύμπτωση κ να προέκυψε ταυτόχρονα κ στους 2 λόγω παλαιότητας από τα άλατα? κ Ο υδραυλικός κ ο ηλεκτρολόγος, λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.. Ευχαριστώ πολύ, προκαταβολικά! 

Όνομα / επώνυμο

 

  176.92.116.238 _ 176.92.116.238 _ _ _

Ημερομηνία 

10-12-2013 
Απάντηση Το πιθανότερο είναι και το πιό απλό... δηλαδή το νερό, σας το παγώνει, το κύκλωμα του μπόιλερ. Κλείστε λοιπόν τον ένα από τους δύο διακόπτες που τροφοδοτούν το μπόιλερ με το νερό του καλοριφέρ και δοκιμάστε να δείτε την διαφορά., και εφόσον είναι η αναμενόμενη μετά βλέπουμε τι πρέπει να γίνει για να μην παραμείνει ο παραπάνω διακόπτης κλειστός οπότε να λειτουργεί σωστά και με το καλοριφέρ το μπόιλερ. Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός , Αθήνα , Αττική , 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ BOILER ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΑ ΑΠΟ 90 Τ.Μ?
Ερώτηση 1) ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ BOILER ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ 2 ΟΡΟΦΟ , ΜΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΑ ΑΠΟ 90 Τ.Μ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ 2) ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ 3) ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ .ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ BOILER ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ? ΓΙΑ ΛΟΥΣΙΜΟ ΕΧΩ ΗΛΙΑΚΟ . 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΓΙΩΡΓΟΣ 194.219.123.234 _ 194.219.123.234 _ _ _

Ημερομηνία 

03-12-2013 
Απάντηση Αν είναι ανεξάρτητα διαμερίσματα πρέπει να βάλετε 2 μπόιλερ από 80 – 120 λίτρα το κάθε ένα που καλύπτουν το 99% των απαιτήσεων του κόσμου. Αν βάλετε όμως ένα βάλτε όσο είναι το μπόιλερ του ηλιακού που απ ότι κατάλαβα ήδη καλύπτει και τα δύο διαμερίσματα τώρα, βέβαια μπορεί να μετατραπεί και το μπόιλερ του ηλιακού σε μπόιλερ τριπλής. Το τι θα κοστίσει ο υδραυλικός δεν το ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι περνάμε δύσκολες μέρες εμείς οι υδραυλικοί και γι αυτό μην του κάνετε πολλά παζάρια. Το τι συμφέρει το καθορίζει η τιμή που το αγοράζουμε. Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός , Αθήνα , Αττική , 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΤΡΎΠΙΟ ΜΠΟΪΛΕΡ ΗΛΙΑΚΟΥ.
Ερώτηση ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΪΛΕΡ 

Όνομα / επώνυμο

 

 χρηστος τσιρωης 94.69.93.84 _ 94.69.93.84 _ _ _

Ημερομηνία 

26-11-2013 
Απάντηση Ένα μπόιλερ ταλαιπωρημένο και κάποιων χρόνων ακόμα και να μπορεί κολληθεί σύντομα θα παρουσιάσει αλλού άλλη διαρροή. Βέβαια αν έχει τρυπήσει ανάμεσα στο κλειστό κύκλωμα του μανδύα και στο δοχείο του νερού χρήσης τότε είναι ακόμα πιο άσκοπο να το κολλήσει κανείς. Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός , Αθήνα , Αττική , 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Παγώνει το νερό στο Boiler σε 3-5 δευτερόλεπτα.
Ερώτηση Καλησπέρα σας, είχα το 80lt boiler σε μια αποθήκη και λόγω ανακατασκευής του σπιτιού το μετέφερα στο μπάνιο οριζόντια όπως το είχα (το είχα στο πάτωμα και τώρα το έβαλα στον τοίχο ψηλά), συνδέθηκε στο ρεύμα και στο νερό, όταν τον άναψα ανέβασε κανονικά θερμοκρασία αλλά μόλις άνοιξα το ζεστό μετά από 2-3 δευτερόλεπτα γίνεται παγωμένο και όσες φόρες το επαναλάβω ξανά το ίδιο! Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Χριστόφορος 62.1.246.41 _ 62.1.246.41 _ _ _

Ημερομηνία 

23-11-2013 
Απάντηση Προσοχή αν το μπόιλερ που βάλατε στον τοίχο είναι αυτό του δαπέδου πρέπει τότε πάλι να πατά με τις βάσεις του προς τα κάτω και όχι προς τον τοίχο. Αν το κρεμάσατε με τις βάσεις στον τοίχο είναι λάθος η τοποθέτηση του. Διαφορετικά υπάρχουν πολύ άλλοι λόγοι που θα μπορούσε να μην ζεστάνει επαρκώς το νερό ή να μην παίρνετε τελικά όλο το ζεστό από το μπόιλερ ή να παίρνετε νερό από άλλη παροχή κρύου… Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός , Αθήνα , Αττική , 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αποσύνδεση άδειου θερμοσίφωνα από την κεντρική θέρμανση
Ερώτηση Έσπασε ο θερμοσίφωνας, τον έχουμε αδειάσει, αλλά δεν ξέρω πως να τον αποσυνδέσω από τους σωλήνες που τον συνδέουν με την κεντρική θέρμανση. Δοκίμασα να ανοίξω τον έναν αλλά πετούσε νερά, πρέπει να αδειάσει κάτι στο κεντρικό σύστημα της πολυκατοικίας; Ευχαριστώ! 

Όνομα / επώνυμο

 

  62.1.178.193 _ 62.1.178.193 _ _ _

Ημερομηνία 

29-09-2013 
Απάντηση Αν δεν υπάρχουν διακόπτες θα χρειαστεί άδειασμα η εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης. Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός , Αθήνα , Αττική , 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μποιλερ - ηλιακο επιλογή τύπου και κόστος.
Ερώτηση Καλησπερα σας....το σπητι διαθετη ενδοδαπεδια θερμανση με μποιλερ 200 λτρ το οποιο αποδιδει με ρευμα και με την λειτουρφια του καυστηρα,τον τελευταιο καιρο σταματησαμε την λειτουργια της ενδοδαπεδιας για πολλους λογους και το μποιλερ δουλευει με ρευμα σε διαστημα 1.5 ετους εκαψε την αντισταση μια φορα,,και τωρα ποπυ σας γραφω,,,μπορειτε να μου πειτε αν βαλω ηλιακο θα εχει και μποιλερ η μονο καθρεπτες και αν γνωριζετε το κοστολογιο ,,σας ευχαριστω εκ των προτερων,,, 

Όνομα / επώνυμο

 

 Αγγελικη 46.246.153.17 _ 46.246.153.17 _ _ _

Ημερομηνία 

20-09-2013 
Απάντηση Αν το υπάρχον μπόιλερ δεν είναι τριπλής ενέργειας τότε δεν υπάρχει θέμα και πρέπει να πάρετε ολοκληρωμένο ηλιακό θερμοσίφωνα. Άν πάλι το υπάρχον μπόιλερ έχει τα απαιτούμενα να συνεργαστεί με συλλέκτες και πάλι δεν είναι υποχρεωτικό να βάλλετε συλλέκτες βεβιασμένης κυκλοφορίας . Δεδομένου ότι μπορείτε να βάλετε και ηλιακό τριπλής. Την τελική απόφαση θα την πάρετε αφου τα βάλετε όλα κάτω και από τεχνικής και από οικονομικής πλευράς. Τιμές για ηλιακούς θα βρείτε στα sites. Το κοστολόγιο για μόνο συλλέκτες ή ολοκληρωμένος ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να είναι (μία ή άλλη). Τρουλλινός Γιώργος , υδραυλικός, Αθήνα, Αττική, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Ερώτηση Καλημέρα! Μένω σε οικοδομή όπου ο ιδιοκτήτης έχει μπόϊλερ 200 lit ανεξάρητο απο τα καλοριφέρ με ξερωριστό ωρομετρητή. Πόσες θερμίδες είναι ο μπόϊλερ; Τις θέλω για να υπολογίσω την κατανάλωσή του. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΕΥΑ 79.103.140.14 _ 79.103.140.14 _ _ _

Ημερομηνία 

11-07-2013 
Απάντηση Οι θερμίδες που χρειάζεται το μπόιλερ για να ζεσταθεί έχουν να κάνουν με την διαφορά θερμοκρασίας που αποκτά κάθε φορά το νερό του. Δηλαδή τα 200 λίτρα νερού για διαφορά θερμοκρασίας 10 βαθμών Κ. θέλουν 2000 θερμίδες(kcal). Τρουλλινός Γιώργος, υδραυλικός, 6932860310, Αττική , Αθήνα. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Απώλεια ζεστού νερού Boiler
Ερώτηση Boiler 200lit Schuco – κάθετης τοποθέτησης, τριπλής ενεργείας , δεν μπορεί να διατηρήσει το ζεστό νερό (εννοείται χωρίς κατανάλωση ) . Συγκεκριμένα νερό 60 ο C το βράδυ , το πρωί – 05:00 πμ - έχει πέσει κάτω από 35ο C . To Boiler λειτουργεί με διαφορικό θερμοστάτη και Η/Β. Η εγκατάσταση είναι καινούργια ( περίπου 2 χρόνια ) και λειτουργεί έτσι από την αρχή. Το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο όταν το νερό ζεσταίνεται από τον λέβητα και όχι από τον ηλιακό. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΓΙΑΝΝΗΣ 94.71.213.30 _ 94.71.213.30 _ _ _

Ημερομηνία 

28-01-2013 
Απάντηση Με βάση την περιγραφή σας το πιθανότερο είναι το ζεστό νερό να σας το παίρνει πίσω το καλοριφέρ. Είτε έτσι είτε αλλιώς καλέστε έναν υδραυλικό που να ξέρει το θέμα καλά για να σας λύσει το πρόβλημα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Άνοιγμα βαλβίδας ασφαλείας Boiler
Ερώτηση Καλησπέρα και συγχαρητήρια. Έχω ένα boiler λεβητοστασίου 160lt και παρατηρώ ότι καθώς ανεβάζει θερμοκρασία από λέβητα ή συλλέκτες το καλοκαίρι, από τους 40 έως τους 45-46 νερού χρήσης, η βαλβίδα των 8 bar που έχει στην κορυφή του ανοίγει, κι έτσι μαζεύω περίπου 1 κουβά νερό κάθε 2 βδομάδες. Είναι φυσιολογικό ή υπάρχει κάποια βλάβη στο (μικρό) δοχείο διαστολής; Το όριο ασφαλείας του δοχείου είναι 9 bar, γι αυτό και ανησυχώ. Το προηγούμενο boiler Volund, που κράτησε 17 χρόνια (!) δεν το έκανε ποτέ αυτό ! Μπορεί να έχει βλάβη και η βαλβίδα; Αλλά σε πιο μεγάλες θερμοκρασίες (58-63 βαθμούς) δεν ανοίγει ! 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 85.72.49.224 _ 85.72.49.224 _ _ _

Ημερομηνία 

28-01-2013 
Απάντηση Αυτό είναι το γνωστό πρόβλημα με την βαλβίδα ασφαλείας που χάνει νερό, το πρόβλημα αυτό το έχουν πολλοί ηλιακοί θερμοσίφωνες αλλά επειδή είναι στην ταράτσα δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσουν οι ιδιοκτήτες των. Για να ανοίξει η βαλβίδα ασφαλείας σημαίνει ότι η πίεση που εμφανίζεται ταλαιπωρεί το μπόιλερ του ηλιακού ή του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και καλό θα ήταν να βρεθεί η αιτία για να διορθωθεί το πρόβλημα. Το μικρό δοχείο διαστολής αν είναι του κλειστού κυκλώματος του ηλιακού συλλέκτη δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό. Να απευθυνθείτε σε τεχνικό που γνωρίζει το θέμα και να το διορθώσει με απλό τρόπο χωρίς την τοποθέτηση επί πλέον εξαρτημάτων. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αλλαγη καζανιου ηλιακού θρτμοσίφωνα.
Ερώτηση Καλησπέρα . έχω έναν ηλιακό διπλής ενεργείας και τρύπησε το καζάνι. Είναι 200 λίτρα και θέλω να τον αλλάξω. Μπορώ να βάλω καζάνι μικρότερο (160 lt) γιατί μένουν μονό 3 άτομα πλέων. Περίπου ποίο είναι κόστος? 

Όνομα / επώνυμο

 

 τασος 77.49.23.180 _ 77.49.23.180 _ _ _

Ημερομηνία 

11-12-2012 
Απάντηση Αν οι συλλέκτες είναι δυνατοί θα το ταλαιπωρήσουν το καζάνι των 160 λίτρων. Στα 160 τοποθετημένο το καζάνι κοστίζει γύρω στα 450 ευρω. Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Εγκατασταση θερμοσιφωνα-boiler
Ερώτηση θελω να αλλαξω το παλιο μου ηλεκτρικο θερμοσιφωνα που ειναι στο παταρι και να βαλω διπλης ενεργειας με το καλοριφερ.Δεν εχω ομως εξωτερικους σωληνες για το καλοριφερ αν και εχω αυτονομη θερμανση μονοσωληνιου τυπου. μπορω απο τις πανω ταπες τις πετσετοκρεμαστρας που εχω στο μπανιο να τραβιξω σωληνες προς το θερμοσιφωνα που ειναι στο παταρι?ευχαριστω! 

Όνομα / επώνυμο

 

  79.166.138.44 _ 79.166.138.44 _ _ _

Ημερομηνία 

10-12-2012 
Απάντηση Να συνδεθείτε από τον ένα σωλήνα του διακόπτη της πετσετοκρεμάστρας. Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση Καλησπέρα, μένω σε πολυκατοικία με 7 διαμερίσματα, με αυτόνομη θέρμανση και κεντρικό μπόιλερ (δεν γνωρίζω τον όγκο του σε λίτρα), με κοινή δεξαμενή πετρελαίου για καυστήρα και μπόιλερ. . Όσον αφορά την θέρμανση υπάρχει ωρομέτρηση ανά διαμέρισμα, οπότε το κόστος θέρμανσης για κάθε διαμέρισμα υπολογίζεται χωρίς πρόβλημα. Έχουμε όμως πρόβλημα στον υπολογισμό για την χρήση του μπόιλερ, παρόλο που κάθε διαμέρισμα έχει μετρητή κατανάλωσης των κυβικών δεν ξέρουμε πως θα επιμερίσουμε το κόστος για την απαιτούμενη θέρμανση των αντίστοιχων κυβικών που κατανάλωσε το κάθε διαμέρισμα. Για ευκολία, κάνουμε την παραδοχή ότι 1 κυβικό είναι ίσο με 1 ώρα, νομίζω ότι όμως αυτό κάποιους δεν θα τους συμφέρει. Υπάρχει κάποιος ασφαλέστερος και πιο δίκαιος υπολογισμός; Ευχαριστώ. 

Όνομα / επώνυμο

 

  213.249.11.210 _ 213.249.11.210 _ _ _

Ημερομηνία 

10-12-2012 
Απάντηση Η θερμιδομέτρηση. Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Κοινή λειτουργία μποιλερ και πώς επιμερίζεται το κόστος.
Ερώτηση Χρειάζομαι τις διευκρινήσεις σας.. είμαστε ένα διώροφο σπίτι με αυτόνομη θέρμανση και έχουμε ωρομετρητές σε καλοριφέρ και μπόιλε΄ρ. όταν το ένα σπίτι ανάβει καλοριφερ υπάρχει ζεστό νερό και για τα δύο ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ και στους 2 ωρομετρητές του μποιλερ. όταν όμως έρθει ή ωρα να πληρώσουμε και έχουμε 30 ώρες μποιλερ(άρα 15 του καθένα) 44 ώρες για καλοριφερ ο ένας ορόφος και29 ο άλλος...Η 1 ΩΡΑ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ 1 ΩΡΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΊΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΙΤΡΑ...?? για να ξέρω πως θα τα επιμερίσω. 

Όνομα / επώνυμο

 

 psi 79.131.250.1 _ 79.131.250.1 _ _ _

Ημερομηνία 

07-12-2012 
Απάντηση Το κόστος σε τέτοιες περιπτώσεις επιμερίζεται μόνο με θερμιδομετρητές όποια άλλη μέθοδο και αν χρησιμοποιήσετε θα υπάρχει σφάλμα. Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ηλιακος θερμοσιφωνας με μπόιλερ τριπλής.
Ερώτηση εχω ηλιακο 200λιτρα ζεσταινει με ηλιο και καλοριφερ.οταν αναβω τα καλοριφερ ,ενω φερνει ζεστο νερο μεχρι την βαλβιδα εξαερωσης δεν το φερνει στις βρυσσες.τι μπορει να φταιει ; ευχαριστω για τον χρονο σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ιωαννης 9316 176.58.131.137 _ 176.58.131.137 _ _ _

Ημερομηνία 

17-11-2012 
Απάντηση Το ζεστό νερό από το καλοριφέρ πηγαίνει στον ηλιακό θερμοσίφωνα με δύο σωλήνες η μία που έχει το εξαεριστικό είναι ζεστή το ίδιο έστω με μικρή διαφορά πρέπει να είναι και η δεύτερη που επιστρέφει το νερό. Αν η δεύτερη σωλήνα δεν είναι ζεστή τότε υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας του νερού. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Θόρυβος Θερμοσίφωνα και χρόνος που χρειάζεται για να ζεσταθεί με Boiler
Ερώτηση Έχω τον θερμοσύφωνα ELCO DURO GLASS (60 Λίτρα) με boiler και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής : 1. Καθε φορά που ανοίγει μια βρύση απότομα ακούγεται ένα χτύπημα στον θερμοσίφωνα. Είναι φυσιολογικό? 2. Με τη χρήση της θέρμανσης για να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας (60 Λίτρα) πόση ώρα χρειάζεται? Παίρνει πάνω από μιάμιση ώρα για να ζεστάνει το νερό. Έχω ακούσει ότι άλλοι πλένονται με boiler όταν είναι αναμένη η θέρμανση, αλλά σε εμάς δεν συμβαίνει αυτό και πρέπει να περιμένουμε να ζεστάνει τόση ώρα. Είναι φυσιολογικό αυτό? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Χάρης 79.131.65.55 _ 79.131.65.55 _ _ _

Ημερομηνία 

29-10-2012 
Απάντηση Ο θόρυβος στον θερμοσίφωνα όταν ανοίγουν και κλείνουν απότομα η βρύσες είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και είναι προτιμότερο να ανοιγοκλείνετε τις βρύσες ποιο απαλά παρά να προσπαθήσετε να σταματήσετε τον θόρυβο με άλλο τρόπο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αργεί να ζεσταθεί το μπόιλερ από το καλοριφέρ, όπως πχ αν το μπόιλερ θερμαίνεται μαζί με την θέρμανση του σπιτιού, τότε αν ο θερμοστάτης πιάνει την θερμοκρασία που τον έχουμε ρυθμίσει και αυτός ανάβει για λίγο και μετά κλείνει για πολύ ώρα τότε το μπόιλερ δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί γρήγορα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Καταναλωση ζεστου νερου
Ερώτηση Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ?Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΧΕΙ BOILLER.Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ.ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΠΩΣ ΝΕΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ?ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 NAKOS DIMITRIOS 79.166.11.136 _ 79.166.11.136 _ _ _

Ημερομηνία 

27-10-2012 
Απάντηση Τα έξοδα της θέρμανσης (ρεύμα , πετρέλαιο κλπ) καθώς και η αξία του καταναλωθέντος νερού επιμερίζονται αναλογικά με βάση τα κυβικά μέτρα νερού που έχει καταναλώσει το κάθε διαμέρισμα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Διατομες εξοδων ηλεκτρομποιλερ 80 λιτρων
Ερώτηση η εξοδος -εισοδος νερου ειναι μια ιντζα? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 46.103.15.86 _ 46.103.15.86 _ _ _

Ημερομηνία 

17-09-2012 
Απάντηση Στα θερμομπόιλερ η παροχή για το καλοριφέρ συνήθως είναι 3/4 της ίντσας.Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ζεστο νερο
Ερώτηση Καλησπερα, το προβλημα μου αφορα το ζεστο νερο για το οποιο ανοιγουμε το μποιλερ (δουλευει ξεχωριστα απο τον καλοριφερ). Εδω και 3 μερες λοιπον εχω καυτο νερο χωρις να δουλευει το μποιλερ. Τι μπορει να φταιει? Ο διακοπτης του μποιλερ ειναι κλειστος και ο μετρητης (στον καυστηρα) δεν φαινεται να κινειται ωστε να υπεθετα οτι μπορει να εχει κολλησει ο διακοπτης .... 

Όνομα / επώνυμο

 

  79.166.141.17 _ 79.166.141.17 _ _ _

Ημερομηνία 

16-11-2011 
Απάντηση Έχει χαλάσει η ηλεκτροβάνα που ελέγχει την θέρμανση του μπόιλερ και κάθε φορά που δουλεύει το καλοριφέρ για άλλο διαμέρισμα, ζεσταίνεται και το δικό σας μπόιλερ . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Antikatastash Kalorifer Mpaniou Me Hlektrompoiler
Ερώτηση Geia sas, menw se mia tetrawrofh polukatoikia me peripou 20 diamerismata kai 8elw na antikatasthsw to kalorifer tou mpaniou mou me hlektrompoiler pou 8a topo8eth8ei sto patari.. Yparxoun perissoteres 8ermides se sxesh me to swma tou kalorifer 5 fetwn?? Einai nomimi h metatroph auth?? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Δημητρης84 195.251.197.115 _ 195.251.197.115 _ _ _

Ημερομηνία 

15-11-2011 
Απάντηση Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για μπόιλερ ή δεν το έχουν κάνει και οι άλλοι τότε η τοποθέτηση του θα είναι εις βάρος των υπολοίπων συγκατοίκων. Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΒΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΜΙΑΣ ΤΕΤΡΑΩΡΟΦΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ-ΒΟΙΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ84 188.4.11.139 _ 188.4.11.139 _ _ _

Ημερομηνία 

13-11-2011 
Απάντηση Το μπόιλερ μπορεί να μπει στην θέση του υπάρχοντος σώματος του καλοριφέρ μπορεί όμως να μπει και μαζί με το σώμα αν σας ενδιαφέρει. Το κόστος αγοράς ενός μπόιλερ 80 λίτρων κυμαίνεται από 120 – 160 ευρώ η δε τοποθέτηση των υλικών μπορεί να κοστίσει μαζί με την εργασία γύρω στα 200 ευρώ και πάνω ανάλογα τον χώρο. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Πλυντιριο ποτυριων
Ερώτηση πως θα κολλησω το boiler (inox) 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΒΕΛΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 94.65.207.47 _ 94.65.207.47 _ _ _

Ημερομηνία 

12-11-2011 
Απάντηση Με ηλεκτροκόλληση ή αργκόν ή ότι άλλο είναι κατάλληλο για inox. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΪΛΕΡ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
Ερώτηση ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 10 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΙ 7 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΜΠΟΙΛΕΡ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΛΠ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΕΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ Κ ΕΠΑΨΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΟΤΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΙΛΕΡ Κ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΨΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΟΙΛΕΡ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ?ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΙ Ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Κωνσταντίνα 91.132.41.34 _ 91.132.41.34 _ _ _

Ημερομηνία 

11-11-2011 
Απάντηση Στην πολυκατοικία σας κάποτε είχατε μόνο τα σώματα που έβαλε ο κατασκευαστής και με αυτά έγινε ο πίνακας των χιλιοστών της θέρμανσης, τώρα που βάλατε μπόιλερ είναι σαν να βάλατε επιπλέον σώμα καλοριφέρ στο διαμέρισμα άρα ο τα χιλιοστά έχουν αλλάξει και πρέπει να τα φροντίσετε. Πάντως το κακό με το μπόιλερ είναι ότι σε εγκαταστάσεις χωρίς θερμιδομέτρηση είναι αδύνατον να υπολογιστεί σωστά η κατανάλωση του. Αυτό συμβαίνει γιατί καταναλώνει ενέργεια στον βαθμό που είναι παγωμένο το νερό του. Δηλαδή δύο ίδια διαμερίσματα που έχουν ίδια μπόιλερ αυτά δεν θα έχουν την ίδια απορρόφηση θερμότητας από το καλοριφέρ αν η θερμοκρασία του νερού τους είναι διαφορετική. Το θέμα της θέρμανσης κάποιου διαμερίσματος , χωρίς χρέωση, από βλάβη, ή όπως εσείς το υποψιάζεστε είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην αυτόνομη θέρμανση, και για αυτό πρέπει να γίνονται συχνοί έλεγχοι στις ηλεκτροβάνες τους ωρομετρητές κλπ . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αντίστροφη λειτουργία ηλεκτρομποϊλερ
Ερώτηση Το ηλεκτρομποϊλερ μπορεί να κάνει το αντίθετο από το οποίο προορίζεται. Δηλαδή να ζεσταίνει με τη βοήθεια του κυκλοφορητή το νερό που μεταφέρεται στα σώματα. Το δοκίμασα στο δικό μου αλλά δεν ζεσταίνει. Σας ευχαριστώ. 

Όνομα / επώνυμο

 

  178.128.167.251 _ 178.128.167.251 _ _ _

Ημερομηνία 

06-11-2011 
Απάντηση Θεωρητικά μπορεί να γίνει, στην πράξη όμως το μπόιλερ με 4 κιλοβάτ αντίσταση θα μπορεί να ζεστάνει σιγά σιγά ένα μεγάλο δωμάτιο και όχι όλο το σπίτι. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
Ερώτηση ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΡΟΥΛΛΙΝΕ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΟ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΛΙΝΟΣ 60 ΛΙΤΡΩΝ 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 46.103.146.144 _ 46.103.146.144 _ _ _

Ημερομηνία 

03-11-2011 
Απάντηση Ένα μπόιλερ 60 λίτρων δεν μπορεί να υπολογισθεί εύκολα γιατί άλλες θερμίδες θέλει όταν το νερό είναι παγωμένο και πολύ λιγότερες έως καθόλου όταν το νερό του είναι ζεστό. Το μπόιλερ των 60 λίτρων για να αποκτήσει το νερό του μία διαφορά πχ 40 βαθμών κελσίου θα χρειαστεί 2400 θερμίδες αν δεν κάνω λάθος, όμως όταν το νερό ζεσταθεί πχ σε μία ώρα στην συνέχεια η κατανάλωση σε θερμίδες μηδενίζεται μέχρις ότου μειωθεί η θερμοκρασία του νερού των 60 λίτρων λόγω χρήσης. Δηλαδή η επιβάρυνση του μπόιλερ στο καλοριφέρ είναι σχετική και παροδική εκτός και αν εσείς έχετε έναν συγκεκριμένο ωριαίο ρυθμό κατανάλωσης ζεστού νερού, οπότε από τον ρυθμό αυτό θα γνωρίζετε και τις θερμίδες που θα χρειασθείτε. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Boiler καυστηρα
Ερώτηση ειμαστε δυο διαμερισματα με εναν καυστηρα και ωρομετρηση οταν αναβουμε τον καυστηρα τον οκτωβριο αυτος ζεσταινει τα boiler ακομα κι αν εμεις εχουμε κλειστουσ τους θερμοστατες των καλοριφερ με αποτελεσμα να εχουμε 24 το εικοσιτετραωρο ζεστο νερο αυτο μηπως επιβαρυνει σημαντικα την καταναλωση και το πιο σωστο ειναι να ζεσταινοντε τα boiler μονο οταν αναβουμε τουσ θερμοστατες των καλοριφερ τις χειμωνιατικες μερες και ηλεκτρικο θερμοσυφωνα οταν ειναι οκαιρος καλος? 

Όνομα / επώνυμο

 

 χρηστος 78.87.131.99 _ 78.87.131.99 _ _ _

Ημερομηνία 

31-10-2011 
Απάντηση Ο τρόπος που περιγράφετε για το ζέσταμα το μπόιλερ είναι ο ποιο απλώς και μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες εργασίες όπως το περιγράφετε. Το τι σας εξυπηρετεί ή τι σας συμφέρει πάνω στο θέμα του μπόιλερ θα το κρίνετε εσείς με βάση τις ανάγκες σας. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ.
Ερώτηση ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΒΑΝΑ ΣΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ(ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ)ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΖΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΑΚΟΜΗ.ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΨΩ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗ ΒΑΝΑ ΑΥΤΗ Η ΟΧΙ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 62.1.23.107 _ 62.1.23.107 _ _ _

Ημερομηνία 

30-10-2011 
Απάντηση Ίσως όταν ανάψετε το καλοριφέρ η διαρροή που είχατε να ξαναρχίσει και ίσως χρειαστεί να κλείσετε και την άλλη βάνα του μπόιλερ, αυτή δηλαδή που φέρνει το νερό προς το μπόιλερ. Τώρα αν το ανάψετε το καλοριφέρ και ανάλογα τον τρόπο που έγινε η εγκατάσταση της θέρμανσης μπορεί ένα ή περισσότερα σώματα να μην ζεσταθούν για όσο καιρό είναι κλειστό το μπόιλερ. Δεν είναι όμως σίγουρο αυτό γιατί εξαρτάται από την εγκατάσταση όπως είπαμε . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ο ηλιακός δεν ζεστένει μέσω του καλοριφέρ.
Ερώτηση Καλησπερα. Εχω εναν ηλιακό ΚΟΡΔΑΛΗΣ τριπλής ενος χρονου στα κεραμιδια μεζονετας. Τωρα που αρχισε ο χειμωνας και αναψα το καλοριφερ το νερο δεν ζεσταθηκε καθολου ενω περσι ζεστανοταν μια χαρα μεσω του καλοριφερ. Με το ρευμα ζεσταινεται κανονικα.Ειναι ενος χρονου και δεν ειχα μεχρι στιγμης προβλημα απο τοτε που εγκατασταθηκε και ουτε φαινεται να εχει καποια διαρροη. Στον καυστηρα του καλοριφερ ο σωληνας που παει προς τον ηλιακο ειναι καυτος αλλα ο σωληνας που επιστρεφει ειναι ελαχιστα χλιαροσ. Τα σωματα του καλοριφερ στο σπιτι θερμαινουν κανονικα. Τι πρεπει να ελεγξω? Χρειαζεται κάτι σαν εξαερωση οπως των σωματων και αν ναι, πως γινεται? ευχαριστω. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Αρης 178.128.40.146 _ 178.128.40.146 _ _ _

Ημερομηνία 

28-10-2011 
Απάντηση Μπορεί να θέλει εξαέρωση που γίνεται στο μπόιλερ από τα εξαεριστικά που πρέπει να διαθέτει ή μπορεί να μην φτάνει το νερό από χαμηλή πίεση. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Άλατα σε μπόιλερ
Ερώτηση Ο Θερμοσίφωνας σβήνει πολύ γρήγορα,αν και η ρύθμισή του είναι πάνω από τους 70.Αποτέλεσμα το νερό να θερμαίνεται ελάχιστα.Άλλαξα το θερμοστάτη,αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο.Έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημα είναι η συγκέντρωση αλάτων.θέλω τη γνώμη σας για το πως αδειάζει το οριζόντιο μπόιλερ,για τον καθαρισμό. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Δημ.Παλ. 78.87.79.179 _ 78.87.79.179 _ _ _

Ημερομηνία 

28-10-2011 
Απάντηση Για να αδειάσουμε τον θερμοσίφωνα κλείνουμε το ρεύμα του και τον διακόπτη του νερού και ξεβιδώνουμε τους σωλήνες και τη βαλβίδα από τον θερμοσίφωνα. Αν ο θερμοσίφωνας είναι οριζόντιος κρεμαστός και οι σωλήνες του είναι από κάτω και τότε θα αδειάσει από μόνος του. Αν είναι οριζόντιος στο δάπεδο του παταριού τότε του βάζουμε μία λεπτή σωλήνα πχ 3-4 μέτρα αλφαδολάστιχο μέσα στον σωλήνα του κρύου αυτόν που έχει μπλέ σήμανση στο πάνω μέρος του . Το αλφαδολάστιχο αυτό το σπρώχνουμε μέχρι το κάτω μέρος του θερμοσίφωνα. Μετά με αναρρόφηση ή με γέμισμα με νερό αφήνουμε το αλφαδολάστιχο να αδειάσει τον θερμοσίφωνα στην μπανιέρα που είναι από κάτω. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Απώλεια ζεστού νερού από ηλιακό θερμοσύφωνα
Ερώτηση Καλησπέρα! Έχω έναν ηλιακό ΜΑΛΤΕΖΟ 200 lt τριπλής. Ενώ το βράδυ έχω αρκετό ζεστό νερό το πρωί είναι χλιαρό. Το πρόβλημα σχετίζεται με τη λειτουργία του καλοριφέρ το βράδυ.Τι λύσεις υπάρχουν; Μόνο με ηλεκτροβάνα και θερμοστάτη; Πως ακριβώς; 

Όνομα / επώνυμο

 

  92.118.118.72 _ 92.118.118.72 _ _ _

Ημερομηνία 

26-10-2011 
Απάντηση Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η ελεγχόμενη κυκλοφορία του ζεστού νερού του καλοριφέρ. Δηλαδή το μπόιλερ θα πρέπει να δέχεται νερό μόνο όταν το εισερχόμενο νερό από το καλοριφέρ είναι ποιο ζεστό από το υπάρχον στο μπόιλερ. Ο έλεγχος αυτός γίνεται με διαφορικό θερμοστάτη και ηλεκτροβάνα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Κατανομη καταναλωσης πετρελαιου σε κεντρικο λεβητα μεταξυ θερμανση και ζεστο νερο
Ερώτηση θελουμε να εγκαταστησουμε θερμιδομετρητες για να μπορέσουμε να κανουμε κατανομη του πετρελαιου μεταξυ μποιλερ και θερμανσης. εχουμε κεντρικο λεβητα με αννεξαρτητη θερμανση για τα διαμερισματα με ηλεκτοβανες και ωρομετρητες και μποιλερ για καθε διαμερισμα με ηλεκτοβανες και ωρομετρητες. θα θέλαμε μια προσφορα 

Όνομα / επώνυμο

 

 Πετριτζης Νικος 94.68.253.0 _ 94.68.253.0 _ _ _

Ημερομηνία 

20-10-2011 
Απάντηση Με την περιγραφή που κάνετε υποθέτω ότι έξω από το κάθε διαμέρισμα υπάρχει η ηλακτροβάνα του μπόιλερ και η ηλεκτροβάνα του καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειασθεί ένας θερμιδομετρητής για να μετρά το κάθε μπόιλερ και ένας θερμιδομετρητής για να μετρά τον λέβητα. Αν είχατε τις ηλεκτροβάνες των μπόιλερ συγκεντρωμένες κάπου όλες μαζί ή αν είχατε ένα μεγάλο κεντρικό μπόιλερ για όλη την πολυκατοικία τότε θα χρειαζόντουσαν μόνο 2 θερμιδομετρητές. Προσφορά θα πρέπει να πάρετε από όποιον έχει μια ποιο καθαρή εικόνα από αυτή την γενική περιγραφή. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση καλησπέρα σας πρόσφατα τρύπησε το μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα μάρκα SIEMENS και τρέχει νερό στην ταράτσα.( όμως ζεστό νερό έχουμε )Πρέπει να αγοράσω καινούριο ή μπορώ να αντικαταστήσω το μπόιλερ ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 NTINA ΠΟΥΛΙΑ 94.71.134.35 _ 94.71.134.35 _ _ _

Ημερομηνία 

20-10-2011 
Απάντηση Αν οι συλλέκτες είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορεί να αντικατασταθεί μόνο το τρύπιο μπόιλερ . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Το ζεστό νερό μυρίζει...
Ερώτηση Το νερό από το μπόιλερ μυρίζει πολύ άσχημα. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα βλάβης? Μήπως παίζει ρόλο ότι το νερό είναι από γεώτρηση? Το κρύο νερό όμως δεν μυρίζει καθόλου, έχουμε κάνει και έλεγχο στο χημείο για τη ποιότητα του νερού και έχει βγει κατάλληλο για χρήση, όχι φυσικά πόσιμο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Ναυσικά 94.66.31.228 _ 94.66.31.228 _ _ _

Ημερομηνία 

20-10-2011 
Απάντηση Το ζεστό νερό του μπόιλερ αλλά και του απλού θερμοσίφωνα μυρίζει και από την συγκέντρωση υλικών (σκουριά χώμα κλπ) μέσα στο καζάνι . Το μπόιλερ όμως έχει άλλη μία περίπτωση οσμής και αυτό συμβαίνει όταν τρυπήσει το εσωτερικό τοίχωμα του και το νερό του καλοριφέρ έλθει σε επαφή με το ζεστό νερό. Χαρακτηριστικό της περίπτωσης αυτής είναι η αύξηση της πίεσης στο κύκλωμα του καλοριφέρ. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μπόιλερ σε αποσταση απο το πανελ
Ερώτηση Μπορώ να συνδέσω το μπόιλερ που είναι στο πατάρι με ηλιακό πάνελ που λόγω προσανατολισμού μαλών πρέπει να τοποθετηθεί στη στεγή διπλανής αποθήκης ,σε απόσταση 4 μέτρων ; Ποιο θα είναι το κόστος των υλικών εκτός το πάνελ; 

Όνομα / επώνυμο

 

 Αντωνης Ρ 94.64.34.102 _ 94.64.34.102 _ _ _

Ημερομηνία 

19-10-2011 
Απάντηση Το μπόιλερ που έχετε στο πατάρι μπορεί να συνδεθεί με τον ηλιακό συλλέκτη εφόσον έχει είσοδο για σύνδεση με ηλιακό συλλέκτη . Το κόστος του κυκλοφορητή του διαφορικού θερμοστάτη των βανών αυτόματα εξαεριστικά δοχείο διαστολής της ανεπίστροφης βαλβίδας σωλήνες ρακόρ κλπ το υπολογίζω γύρω στα 300 – 400 ευρώ ανάλογα την μάρκα και το κατάστημα που θα το αγοράσετε. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Το ζεστό νερό μυρίζει...
Ερώτηση Το νερό από το μπόιλερ μυρίζει πολύ άσχημα. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα βλάβης? Μήπως παίζει ρόλο ότι το νερό είναι από γεώτρηση? Το κρύο νερό όμως δεν μυρίζει καθόλου, έχουμε κάνει και έλεγχο στο χημείο για τη ποιότητα του νερού και έχει βγει κατάλληλο για χρήση, όχι φυσικά πόσιμο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Ναυσικά 94.66.31.228 _ 94.66.31.228 _ _ _

Ημερομηνία 

19-10-2011 
Απάντηση Το ζεστό νερό του μπόιλερ αλλά και του απλού θερμοσίφωνα μυρίζει και από την συγκέντρωση υλικών (σκουριά χώμα κλπ) μέσα στο καζάνι . Το μπόιλερ όμως έχει άλλη μία περίπτωση οσμής και αυτό συμβαίνει όταν τρυπήσει το εσωτερικό τοίχωμα του και το νερό του καλοριφέρ έλθει σε επαφή με το ζεστό νερό. Χαρακτηριστικό της περίπτωσης αυτής είναι η αύξηση της πίεσης στο κύκλωμα του καλοριφέρ. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μπόιλερ
Ερώτηση Γιατι οταν αναβω τα καλοριφερ δεν εχω ζεστο νερο? Στο σπιτι που μενω για να εχω ζεστο νερο αναβω αλλον διακοπτη για να ζεσταθει το νερο και χρεωνομαι διπλά(εχει 2 ρολογια, ενα για τον θερμοσιφωνα και ενα για το καλοριφερ)..Δεν θα επρεπε με το αναμα των καλοριφερ να ζεσταινεται και το νερο απο την στιγμη που εχω μποιλερ? Και το καλοκαιρι πως γινεται να εχω ζεστο νερο χωρις να αναβω το καλοριφερ? (δεν ειναι συνδεδεμενο ουτε με ηλεκτρικο) 

Όνομα / επώνυμο

 

 χ 94.71.47.80 _ 94.71.47.80 _ _ _

Ημερομηνία 

16-10-2011 
Απάντηση Σε πολλές πολυκατοικίες τα μπόιλερ έχουν ξεχωριστό διακόπτη και ωρομετρητή και έτσι μπορούν να ζεσταθούν τα μπόιλερ χωρίς να ζεσταθούν τα σώματα του καλοριφέρ. Το ηλεκτρικό ρεύμα στο μπόιλερ καλό θα ήταν να συνδεθεί. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός, 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ωρομετρητής μπόιλερ
Ερώτηση Διώροφη πολυκατοικία έχει 1 μπόιλερ και 1 καυστήρα. Η ένδειξη στον ωρομετρητή του μπόιλερ δείχνει συνήθως μηνιαία ένδειξη 100 ώρες (χειμερινή περίοδος). Κατά την τελευταία μέτρηση του ωρομετρητή έδειξε ένδειξη 300 ώρες το μήνα (καλοκαιρινή περίοδος). Που μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφορά, είναι λογική ή πιθανόν να οφείλεται σε βλάβη ή λάθος ρύθμιση; Ευχαριστώ. 

Όνομα / επώνυμο

 

  46.190.117.54 _ 46.190.117.54 _ _ _

Ημερομηνία 

06-07-2011 
Απάντηση Αφού έχετε ερωτηματικά για τις ώρες που έγραψε ο ωρομετρητής του μπόιλερ, θα πρέπει να γίνει έλεγχος της εγκατάστασης για να βρεθεί η αιτία αν υπάρχει και να διορθωθεί το πρόβλημα για να αφαιρεθούν και οι παραπάνω ώρες από τον λογαριασμό της θέρμανσης του μπόιλερ, διαφορετικά όλες οι υποθέσεις είναι πιθανές αλλά δεν βοηθούν. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση . 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ανεξάρτητη θέρμανση του μπόιλερ από το καλοριφέρ.
Ερώτηση Γεια σας το σπιτι εχει μποιλερ και θελω να εχω ζεστο νερο χωρις να ανοιξει το καλοριφερ. Ο θερμοστατης εχει διαφορετικους διακοπτες, αλλα οταν ανοιγω μονο για το νερο αναβει και το καλοριφερ χωρις να εχω βαλει καποια θερμοκρασια.Ευχαριστω. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Ιωαννα

Ημερομηνία 

10-05-2011 
Απάντηση Όταν λέτε ότι ανάβει το καλοριφέρ εννοείτε ότι δουλεύει ο λέβητας ή ότι ζεσταίνονται και τα σώματα του καλοριφέρ ?. Αν ζεσταίνονται τα σώματα και δεν κάνετε κάποιο λάθος στις επιλογές των διακοπτών ή στην λειτουργία της εγκατάστασης τότε κάπου θα υπάρχει βλάβη και θέλει έλεγχο για τον εντοπισμό της. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΟ 300LT. - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 4000W (ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ)
Ερώτηση ΕΧΩ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΟ 300 LT ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 4000W ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟ & ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΜΑΡΙΑ

Ημερομηνία 

09-05-2011 
Απάντηση Αντιστάσεις για θερμοσίφωνες και μπόιλερ υπάρχουν όσα kwatt θέλετε αρκεί να υπάρχει και το αντίστοιχο ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι σας. Διαφορετικά θα κάνετε δουλειά με την αντίσταση των 4 kwatt μόνο που θα την ανάβετε ποιο πολύ ώρα . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μετατροπη ηλεκτροboiler διπλης ενεργειας σε τριπλης ενεργειας
Ερώτηση Με ποιο τροπο ενα ηλεκτροboiler 130 LT οριζοντιας τοποθετησης που λειτουργει με ρευμα και με το ζεστο νερο που προερχεται απο τον καυστηρα, μπορει να μετατραπει ΚΑΙ σε τριπλης ενεργειας παιρνοντας ζεστο νερο απο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗ (καθρεπτη) που θα τοποθετηθει στη σκεπη? Αξιζει το κοπο ? Μηπως ειναι επικινδυνο ή ασυμφορο? Ευχαριστω για την απαντηση σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ (ιδιωτης)

Ημερομηνία 

08-05-2011 
Απάντηση Αν το μπόιλερ έχει μανδύα τότε μπορεί να μπεί και μία σεπαρτίνα που θα συνδέσετε εκεί το καλοριφέρ και στην τωρινή σύνδεση του καλοριφέρ θα συνδέσετε τους συλλέκτες. Θέμα κίνδυνου δεν υπάρχει ούτε είναι ασύμφορο αφού θα κάνετε την δουλειά σας. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Πρόβλημα με το μπόϊλερ;
Ερώτηση Περνάει νερό της ύδρευσης απο το μπόιλερ στο κύκλωμα του καλοριφέρ με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η πίεση πάνω απο 4 bar (όσο είναι και η πίεση στο δίκτυο της περιοχής που μένω)και έτσι ανοίγει η βαλβίδα ανακουφίσεως (4bar) του λέβητα και έχω διαρροή νερού. Είναι φυσιολογικό αυτό ή υπάρχει πρόβλημα στο μπόϊλερ. Το ο,τι περνάει η πίεση απο εκει το έχω τσεκάρει γιατι έχω κλείσει την παροχή νερου και η πίεση πέφτει μόνο όταν κλείσω και την παροχη του μπόϊλερ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Μάκης

Ημερομηνία 

03-05-2011 
Απάντηση Όχι δεν είναι φυσιολογικό. Έχει τρυπήσει εσωτερικά το μπόιλερ και θέλει αντικατάσταση πριν σας κάνει ζημιά και στο καλοριφέρ. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Διαρροή στησύνδεση με τον συλλέκτη
Ερώτηση εχω 6 πλάκες των 2 τετραγωνικών μέτρων με μπόιλερ 1000 λίτρων τριπλής ενέργειας, τις παροχές διαγώνια με τουμπόραμα φ28, ασφάλεια ηλιακού με μικρο δοχείο διαστολής , δοχείο διαστολής 35 λίτρων στο κύκλωμα, κυκλοφορητή με εντολή από διαφορικό διακόπτη και ηλεκτροβάνα τύπου πεταλούδας με εντολή ταυτόχρονα με τον κυκλοφορητή το πρόβλημα είναι ότι μου πετάει την σύνδεση στην έξοδο του ζεστού στίς πλάκες, γιατί; 

Όνομα / επώνυμο

 

 Γιώργος Σέρρες

Ημερομηνία 

27-04-2011 
Απάντηση Στην έξοδο του τελευταίου συλλέκτη έχουμε υψηλή θερμοκρασία και πίεση, από ατμοποίηση του νερού όταν αυτό μένει στάσιμο . Για αυτό μαλακώνει ή λιώνει η πλαστική σωλήνα και αποσυνδέεται. Η ηλεκτροβάνα μάλλον δεν χρειάζεται αρκεί μία ανεπίστροφη βαλβίδα . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Εξαερισμός θερμοσίφωνα
Ερώτηση Καλησπέρα σας Άλλαξα πρόσφατα έναν από τους σωλήνες του θερμοσίφωνα γιατί έσταζε ,και από τότε δεν ζεστενει το νερό όταν ανάβω το καλοριφέρ κάποιος μου είπε για Εξαερισμό του θερμοσίφωνα,είναι αυτό? και αν ναι μπορώ να το κανό εγώ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 

Ημερομηνία 

19-04-2011 
Απάντηση Στους σωλήνες του μπόιλερ στο σημείο που συνδέονται με τους σωλήνες του καλοριφέρ βάζουμε τάφ με αυτόματο εξαεριστικό ή διακόπτη για εξαερισμό με το χέρι. Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ηλιακά πάνελ με μπόιλερ στο λεβητοστάσιο
Ερώτηση Καλημέρα κύριε συνάδελφε. Όπως λέγαν λοιπόν οι αρχαίοι "γηράσκω αεί διδασκόμενος", έτσι λοιπόν έρχομαι να σου θέσω το ερώτημα μου. Θα εγκαταστήσω 2 ηλιακά πάνελ 5,5m2 συνολικά σε απόσταση 50m. απο το μπόιλερ που βρίσκεται στο λεβητοστάσιο αλλά, το μπόιλερ είναι ένα παλιό μοντέλο cordivari διπλών τοιχωμάτων διπλής ενεργείας, συνδεδεμένο ήδη με τον λέβητα. 1ον)Τι πιθανότητες έχω αν συνδέσω με τάφ και τα ηλιακά στο ίδιο κύκλωμα και τους βάλω ηλεκτροβάνες; Θέλει 2 ηλεκτροβάνες, μια στην κάθε εισαγωγή και αντεπίστροφα στις επιστροφές, ή θα πρέπει να βάλω 4 ηλεκτροβάνες, πράγμα που θα μου ανεβάσει υπερβολικά το κόστος; 2ον) Ξεχνάω όλα τα προηγούμενα και ανατρέχω σε μπόιλερ τριπλής ενεργείας χωρίς άλλο? Θα περιμένω την απάντηση σου φιλικά Μάρκος 

Όνομα / επώνυμο

 

 Μάρκος

Ημερομηνία 

16-04-2011 
Απάντηση Εγώ θα έλεγα να μπεί ηλιακός τριπλής, αν υπολογίσεις τον αυτοματισμό για τον κυκλοφορητή , την παροχή νερού για τους συλλέκτες με αυτόματο πλήρωσης και δοχείο διαστολής την δυσκολία να βάζεις αντιψυκτικό κλπ τότε καλύτερα είναι να βάλεις πλήρες ηλιακό σύστημα τριπλής και να γλυτώσεις από περιττή φασαρία. Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ηλεκτρομποιλερ καθετο
Ερώτηση Συνάδελφε καλησπέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω. Στο κάθετο ηλεκτρομπόιλερ πως γίνεται εξαέρωση αν το μπόιλερ βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο μια; εγκατάστασης? ( επειδη εισαγωγή επιστροφή έρχονται απο κάτω)??? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Μπόκας Γεώργιος 85.74.81.216

Ημερομηνία 

05-04-2011 
Απάντηση Αν κατάλαβα καλά, το ηλεκτρομπόιλερ έχει την είσοδο και την έξοδο του καλιριφέρ από κάτω . Τα κάθετα ηλεκτρομπόιλερ με σύνδεση του καλοριφέρ από κάτω που δεν έχουν σύνδεση για εξαεριστικό πιο ψηλά (Κάπου στην μέση του ηλεκτρομπόιλερ) δεν είναι κατάλληλα για δισωλήνιο. Είναι κατάλληλα μόνο για μονοσωλήνιο Σε αυτή την περίπτωση αν το καλοριφέρ είναι με μονοσωλήνιο δίκτυο, δεν θα χρειαστεί εξαέρωση γιατί θα φύγει ο αέρας από το ηλεκτρομπόιλερ όπως φεύγει και από την σωλήνα , λόγω μεγάλης ταχύτητας κυκλοφορητή. Αν το καλοριφέρ είναι δισωλήνιο θέλεις άλλου τύπου ηλεκτρομπόιλερ με μανδύα και με σύνδεση στο πλάι και όχι από κάτω. Φίλε καλή τύχη. Γιώργος Τρουλλινός. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μετατροπη Boiler Ii σε Boiler ιιι
Ερώτηση εχω ενα boiler cordivari 160 λιτ. καθετο διπλης ενεργειας. θελω να το συνδεσω και με συλλεκτες ηλιακου. μηπως ξερεις αν υπαρχει σερπαντινα (στη θεση της αντιστασης) και αν υπαρχει ποσο περιπου κοστιζει και που μπορω να την βρω? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Χρηστος 194.13.111.237

Ημερομηνία 

04-04-2011 
Απάντηση Να ρωτήσετε στο κατάστημα που αγοράσατε το μπόιλερ να σας πουν αν μπορεί να πάρει σεπαρτίνα . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΙΛΕΡ ΛΕΒΙΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΕΡΟΥΣ
Ερώτηση ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΟΙΛΕΡ ΛΕΒΙΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΜΠΟΥΤΕΡΟΥΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΠΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΕΚΤΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. 

Όνομα / επώνυμο

 

 λιανοσ βαγγελησ 87.203.127.100

Ημερομηνία 

31-03-2011 
Απάντηση Συνήθως αλλάζουμε την αντίσταση του μπόιλερ με αντίσταση με σεπαρτίνα. Τέτοιες μετατροπές σε μπόιλερ είναι σχετικά εύκολο να γίνουν αρκεί να το επιτρέπει και ο χώρος και η θέση του μπόιλερ. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Κατανομή δαπάνης Boiler
Ερώτηση Αν δεν υπάρχει μελέτη για την κατανομή της δαπάνης του πετρελαίου που καταναλώνει το boiler, πώς μπορούμε να το υπολογίσουμε, γνωρίζοντας μόνο τις ώρες που δούλεψε για το κάθε διαμέρισμα? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Φανή Μ. 85.74.251.126

Ημερομηνία 

12-03-2011 
Απάντηση Το μπόιλερ με ωρομέτρηση είναι μεγάλος μπελάς, γιατί δεν μπορεί να υπολογιστεί με τίποτα η κατανάλωση του, και αυτό γιατί άλλη φορά το νερό του είναι ζεστό άλλη φορά είναι παγωμένο και το χειρότερο από όλα είναι αν το ξεχάσει κανείς αναμμένο του γράφει ώρες χωρίς λόγο, γιατί το νερό του μπόιλερ όταν ζεσταθεί όσο και να δουλεύει το καλοριφέρ το μπόιλερ το ίδιο ζεστό νερό θα έχει ενώ οι ώρες θα τρέχουν. Πάντως μια που το αναφέραμε μπορούμε να βάλουμε ειδικό θερμοστάτη που ακόμη και να ξεχάσει κανείς το μπόιλερ αναμμένο ο ειδικός αυτός θερμοστάτης θα κλείσει το μπόιλερ μόλις αυτό πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η άλλη λύση είναι να μπούν θερμιδομετρητές. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΗΛΙΑΚΟΣ ΜΕ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
Ερώτηση ΚΑΛΚΣΠΕΡΑ.ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ 4 ΟΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΟΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ. Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ 89.210.250.45

Ημερομηνία 

06-03-2011 
Απάντηση Αν σας επιτρέψουν ή όχι δικαίως, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να βάλετε μπόιλερ είναι θέμα της πολυκατοικίας και των κανονισμών της. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΔς ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΒΥΤΑ ΜΕ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ ΣΥΝΔΕΣΑΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ. ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΛΑ ΠΑΤΑΓΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ). ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΔΙΑΜΕΡΗΣΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΕΒΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΜΕΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 5ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2,ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΔΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 5ΛΕΠΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ 30ΛΕΠΤΑ! ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΓΙΑΤΙ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ 3 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ? ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΩΜΜΑΤΑ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ! 

Όνομα / επώνυμο

 

  46.12.123.228

Ημερομηνία 

02-03-2011 
Απάντηση Το φυσιολογικό με το μπόιλερ είναι όπως και με τον απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, να ζεσταθεί το νερό με το καλοριφέρ και να παραμείνει ζεστό το νερό όπως και στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Για να γίνει όμως αυτό, όπως έχουμε πεί και άλλη φορά, η σωστή τοποθέτηση και σύνδεση του μπόιλερ με το καλοριφέρ χρειάζεται έναν διαφορικό θερμοστάτη και μία ηλεκτροβάνα. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να θερμάνουμε αυτόματα το μπόιλερ και μετά το ζεστό νερό να διατηρηθεί αρκετές ώρες χωρίς να παγώσει. Επίσης με τον τρόπο αυτό στην αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητές θα γράψουμε ελάχιστη ώρα γιατί όταν το μπόιλερ ζεσταθεί τότε θα κλείσει αυτόματα τον διακόπτη και θα πάψει η χρονοχρέωση όπως είπαμε. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης AYTONOMIA MPOILER ILIAKOY
Ερώτηση EXO 2 ILIAKA TRIPLIS ENERGEIAS stin taratsa,epeisis stin taratsa bgainei i kentriki stili kalorifer.gia na exo aytonomia mpoiler ston kathe iliako prepei na mpei ilektrobana stin eisagogi apo tin stili ston iliako kai na elenxete me thermostati i mporei na mpei kai ilektromagnitiki? 

Όνομα / επώνυμο

 

 KOYRTIS ALEXANDROS 109.242.153.105

Ημερομηνία 

28-02-2011 
Απάντηση Αν η εγκατάσταση του καλοριφέρ είναι με το μονοσωλήνιο σύστημα τότε μπαίνει και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα νερού που θα ελέγχεται με διαφορικό θερμοστάτη αν σας ενδιαφέρει η μέγιστη απόδοση του μπόιλερ με τις ελάχιστες ώρες αν είναι σε εγκατάσταση με ωρομέτρηση. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΗΛΙΑΚΟΥ-ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
Ερώτηση Καλησπέρα και συγχαρητήρια (κοινότυπο, αλλά πραγματικό), πριν λίγο καιρό δεν ζεσταινόταν ο ηλιακός μέσω του καλοριφέρ, επειδή είχε συσσωρευτεί αέρας στους σωλήνες προς τον ηλιακό (στην ταράτσα διώροφου κτιρίου). Ήρθε ο υδραυλικός, έκανε την εξαέρωση και όλα μέλι γάλα (αυτός άκανε και την διάγνωση). Τώρα εμφανίστηκε πάλι το ίδιο φαινόμενο. Πώς μπορώ να κάνω μόνος μου αυτή την εξαέρωση; Στην είσοδο του ηλιακού έχει μια βαλβίδα ανακούφισης, μέσω αυτής γίνεται ο εξαερισμός; 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΘΩΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 91.138.209.18

Ημερομηνία 

24-02-2011 
Απάντηση Η περιγραφή της εξαέρωσης πρέπει να γίνει με βάση την εγκατάσταση ειδικά αν δεν υπάρχουν εξαεριστικά και χρειαστεί να ξεβιδώσετε σωλήνες, αν δεν έχω μία εικόνα το μόνο που μπορώ να σας πώ να ξεβιδώσετε στο μπόιλερ λίγο την βαλβίδα του αυτόματου εξαεριστικού στην είσοδο του νερού από το καλοριφέρ. Πάντως αν κάνετε εξαέρωση και το πρόβλημα ξαναεμφανιστεί τότε υπάρχει και άλλο πρόβλημα που αυτό προκαλεί την ανάγκη για συχνή εξαέρωση . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μποιλερ σε κεντρικη θερμανση.
Ερώτηση θελω να ρωτησω πως μπορω να διακοπτω αυτοματα την παροχη ζεστου νερου απτο λεβητα στο μποιλερ οταν η θερμοκρασια νερου που κυκλοφορει στο κυκλωμα του καλοριφερ πεφτει κατω απο 60<δηλαδη οταν κλεινει το καλοριφερ>.εχω προβλημα διοτι "χανεται" ολο το καυτο νερο του μποιλερ μεσα σε μια ωρα απτην στιγμη που θα κλεισουν τα καλοριφερ,και πρεπει να εχω το νου μου συνεχεια να μπαινω εκεινη την ςρα για μπανιο.το μποιλερ ειναι στο παταρι<επιδαπεδιο> 60 λιτρων συνδεδεμενο με την κατακορυφη κεντρικη στηλη<δυσωληνιο>.ευχαριστω 

Όνομα / επώνυμο

 

  85.75.72.27

Ημερομηνία 

21-02-2011 
Απάντηση Αυτό το πρόβλημα το έχουν (χιλιάδες!!!)μπόιλερ χωρίς ο κόσμος καν να το υποψιάζεται. Για να αποκλείσουμε το πάγωμα του μπόιλερ θα χρειαστεί μία ηλεκτροβάνα και ένας θερμοστάτης με κόστος αγοράς των υλικών 80 ευρώ περίπου. Για να έχουμε μέγιστη θέρμανση του μπόιλερ χρειάζεστε αυτοματισμό με ηλεκτροβάνα και διαφορικό θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης θα συγκρίνει την θερμοκρασία του νερού του μπόιλερ με την θερμοκρασία του νερού του καλοριφέρ. Η ηλεκτροβάνα θα ανοίγει μόνο όταν το νερό του καλοριφέρ είναι 4 - 5 βαθμούς ποιό ζεστό από το νερό χρήσης του μπόιλερ. Κόστος υλικών 140 ευρώ περίπου. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Απόδωση σωμάτων καλοριφερ
Ερώτηση είναι δυνατόν να επηρεάζεται η απόδοση των σωμάτων του καλοριφερ (κάποια ζεσταίνονται λιγότερο από τα άλλα)λόγω της λειτουργίας του ηλιακού τριπλής ενεργείας (κυκλοφορία νερού). 

Όνομα / επώνυμο

 

  94.67.41.80

Ημερομηνία 

17-02-2011 
Απάντηση Διόλου απίθανο αν η σύνδεση δεν είναι σωστή. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης MPOILER
Ερώτηση ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΕΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .Η ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ ΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΩ ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 46.103.137.206

Ημερομηνία 

16-02-2011 
Απάντηση Να κλείσετε για λίγο τον διακόπτη που δίνει το κρύο νερό στο μπόιλερ και να ανοίξετε την βρύση του ζεστού νερού στην μπανιέρα. Αν η βρύση βγάζει κανονικά νερό είτε κρύο είτε ζεστό τότε ή δεν έχετε κλείσει τον σωστό διακόπτη στο μπόιλερ ή στο ζεστό της βρύσης έρχεται νερό από άλλη παροχή που είναι κρύα, και όχι από το μπόιλερ ακόμα και αυτό έχει ζεστό νερό. Αυτός είναι ο εντοπισμός μίας από τις πολλές αιτίες που φέρνουν το αποτέλεσμα αυτό. Αν όμως μετά το κλείσιμο του διακόπτη παροχής κρύου νερού στο μπόιλερ η βρύση δεν βγάζει νερό από το ζεστό είμαστε εντάξει από πλευράς πολλών παροχών νερού. Το νερό του καλοριφέρ που πηγαίνει στο μπόιλερ πρέπει να είναι ζεστό και στην σωλήνα που πηγαίνει το ζεστό νερό και στην σωλήνα που το επιστρέφει .Αν δεν είναι ζεστό στην σωλήνα της επιστροφής τότε υπάρχει πρόβλημα στη κυκλοφορία του νερού (εξαέρωση, κλειστός διακόπτης, ακατάλληλο μπόιλερ κλπ.) . Αυτές είναι η ποιο συχνές αιτίες που δεν έχουμε νερό από το μπόιλερ. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ BOILER
Ερώτηση Καλημέρα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας.Έχω τοποθετήσει ένα BOILER TEMPA αλλά το χειμώνα με αναμμένα καλοριφέρ το νερό είναι χλιαρό και αναγκάζομαι να το ανάβω για να ζεστάνει καταναλώνοντας και ρεύμα (αυτο δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα διαμερίσματα της οικοδομής) και το νερό παγώνει άμεσα,δλδ αν το ανάψω για 40 λεπτά αρκει να κάνει 1 ατομο μπάνιο και αυτό αμέσως γιατι διαφορετικά παγώνει το νερό.Είναι φυσιολογικό?Στο προηγούμενο σπίτι το ανάβα 20-25 λεπτά,αρκούσε να κάνουν μπάνιο 2 άτομα ακόμη και μετά από 2 ώρες.Επηρεάζει το γεγονός ότι ήταν να τοποθετηθεί κάθετα στο μπάνιο,αλλά τοποθετήθηκε οριζόντια και όχι στο μπανιο αλλά στο wc ακριβώς δίπλα?Έχουν έρθει τεχνικοί της εταιρείας και έχουν αλλάξει τόσο τη βαλβίδα μια φορά όσο και το ίδιο το boiler με άλλο καινούργιο.Να βάλω άλλο άλλης εταιρείας ή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο κατασκευαστικό λάθος του διαμερίσματος( σωληνώσεις κτλ)?Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

  76.104.39.189

Ημερομηνία 

16-02-2011 
Απάντηση Αν το έχουν δεί τεχνικοί και δεν έδωσαν λύση ή έστω μια απάντηση εγώ τι να σας πώ. Πρέπει να το δώ και εγώ. Την θέση τοποθέτησης του μπόιλερ την ορίζει ο κατασκευαστής, αν δεν τοποθετηθεί σωστά το μπόιλερ, προκύπτουν προβλήματα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΣΕ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
Ερώτηση Για να εχω ζεστο νερο απο το μποιλερ πρεπει να το ρυθμισω απο το διακοπτη του ακομη και οταν εχω ανοιχτο το καλοριφερ. Θελω μα ρωτησω εαν οταν το καλοριφερ δουλευει χρεωνομαι διπλα η το μποιλερ αξιοποιει το ζεστο νερο απο το καλοριφερ; 

Όνομα / επώνυμο

 

  178.128.51.232

Ημερομηνία 

10-02-2011 
Απάντηση Αφού έχει άλλον διακόπτη για το μπόιλερ χρεώνεστε ξεχωριστά για το καλοριφέρ και ξεχωριστά για το μπόιλερ. Το μπόιλερ να το κλείνετε αμέσως μόλις ζεσταθεί γιατί μετά συνεχίζει και γράφει ώρες άσκοπα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μπόιλερ!
Ερώτηση Γεια σας!!!Αληθεύει πως ο υπολογισμός των ωρών καύσης του μπόιλερ είναι το 7% επι του συνολικού πετρελαίου που έχει καταναλωθεί? Είμαστε 9 διαμερίσματα κ έχουμε κάψει 980 λίτρα πετρέλαιο επί 0,82Ε=803,60Ε ως εδώ καλά!Από τα 9 διαμερίσματα έχουμε κάψει μπόιλερ μόνο τα 2 διαμερίσματα:το πρώτο 2,82 ώρες κ το δεύτερο 6,02 ώρες.Έρχεται η εταιρία που μες εκδίδει τα κοινόχρηστα κ λέει πως το 7% των 980 λίτρων από το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο είναι 56,252Ε αντίστοιχεί στο μπόιλερ!!!!Και ρωτώ:για 6 ώρες θα πληρώσω 45Ε????????? δηλαδή αν το έκαιγα κανονικά θα πλήρωνα 1000Ε?????ή αν καίγαμε 2000λίτρα για θέρμανση θα πλήρωνα για αυτές τις 6 ώρες το διπλάσιο? Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί ή έγώ δεν καταλαβαίνω κάτι ή πάνε να με βγάλουνε τρελή!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! 

Όνομα / επώνυμο

 

 ελένη 92.118.46.15

Ημερομηνία 

31-01-2011 
Απάντηση Το κόστος χρήσης του μπόιλερ με ωρομετρητή δεν έχει καμία σχέση με ποσοστά επί της συνολικής κατανάλωσης του πετρελαίου. Το μπόιλερ των 80 λίτρων θέλει στο περίπου μισό λίτρο πετρέλαιο για να αυξηθεί κατά 40 βαθμούς η θερμοκρασία του, δηλαδή από 20 βαθμούς να πάει στους 60 είτε σε 5 λεπτά γίνει αυτό είτε σε μία ώρα . Δηλαδή αν για κάθε ζέσταμα του μπόιλερ των 80 λίτρων θέλουμε παραπάνω από 50 λεπτά του ευρώ τότε η αυτόνομη θέρμανση δεν συμφέρει και είναι προτιμότερος ο ηλεκτρισμός που με περίπου 50 λεπτά ζεσταίνει το νερό για μία ώρα με αντίσταση 4 KW. Στις περισσότερες πολυκατοικίες που ξέρω όσοι σέβονται τα χρήματα τους έχουν καταργήσει την χρήση του μπόιλερ από το καλοριφέρ και το δουλεύουν μόνο με το ρεύμα και αυτό γιατί όλο και κάποιο μπέρδεμα γίνεται με την έκδοση των λογαριασμών των κοινοχρήστων . Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΚΥΚΟΦΟΡΗΤΗΣ BOILER
Ερώτηση κ. Τρουλινέ, Έχω ένα boiler 200 ltr τριπλής, τοποθετημένο δίπλα στον λέβητα στο υπόγειο. Ο κυκλοφορητής του boiler δουλεύει πάνω από τρεις ώρες για να ζεστάνει το νέρο. Η κατανάλωση πετρελαίου είναι τεράστια (περίπου 25 λτρ την ημέρα), ενώ όταν κλείνω τον κυκλ. του boiler η κατανάλωση μειώνεται δραστικά (10 λτρ). Είναι φυσικό? Πόση αναμένεται να είναι η κατανάλωση θερμίδων για να ζεστάνουμε νερό 200 ltr θερμοκρασίας περίπου 15 βαθμών Κελσίου? Ευχαριστ'ω. 

Όνομα / επώνυμο

 

 αΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΦΑΣ 84.205.244.136

Ημερομηνία 

21-01-2011 
Απάντηση Για να ζεσταθεί μία φορά το νερό του μπόιλερ κατα 30 βαθμούς, δηλαδή από 15 να πάει στους 45 βαθμούς, χωρίς πολλές απώλειες, χονδρικά θέλει 8000 θερμίδες , δηλαδή 1 λίτρο πετρέλαιο χονδρικά και πάλι. Αν ζεσταίνετε το νερό κατα 30 βαθμούς 10 φορές την ημέρα τότε θέλετε 10 λίτρα πετρέλαιο. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΚΑΙ ηλιακός ΚΑΙ θερμοσίφωνο ??
Ερώτηση Εχω μεζονέτα με ηλιακό. Σκέφτομαι να βάλω και θερμοσίφωνο + boiler, για τις συννεφιές του χειμώνα. Ομως το κύκλωμα από θα ξέρει να πάρει το ζεστό νερό ? Θέλει χειροκίνητο διακόπτη ?? Ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Αγγελος Κωνσταντίνου 79.131.149.138

Ημερομηνία 

19-01-2011 
Απάντηση Ναι, για την επιλογή του ζεστού νερού από τον ηλιακό ή από το μπόιλερ , χρειάζονται διακόπτες ή χειροκίνητοι η ηλεκτροκίνητοι. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Θερμοσίφωνο με Boiler
Ερώτηση καλησπέρα, το θερμοσίφωνο (80L) που εγκατέστησε ο υδραυλικός ζεσταίνει κανονικά το νερό μόλις ανάβουν τα καλοριφέρ αλλά το καλοριφέρ του μπάνιου΄στο οποίο έχουν συνδεθεί οι σωλήνες του θερμ. δεν ζεσταίνεται καθόλου , τι φταίει? ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

 georgiadis dimitris 212.251.37.132

Ημερομηνία 

13-01-2011 
Απάντηση Φταίει το μπόιλερ μπορώ όμως να σας το φτιάξω. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ανόδιο Καθοδικής προστασίας
Ερώτηση Αν υπάρχει ανόδιο καθοδικής προστασίας (stop core)A3,τοποθετούμενο εξωτερικά.Γειώνεται στό έδαφος,καί από τήν άλλη μεριά μέ καλώδιο εφαπτόμενο στόν σωλήνα θερμού νερού μεταβιβάζει τό φορτίο στατικών ρευμάτων στό έδαφος.Παρακαλώ θά ήθελα μιά ενημέρωση.Ευχαριστώ πολύ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 John Ionas 85.75.70.241

Ημερομηνία 

07-01-2011 
Απάντηση Πληροφορίες για την μέθοδο καθοδικής προστασίας των μεταλλικών υλικών μιας υδραυλικής εγκατάστασης, θα βρείτε στα προσπέκτους του κατασκευαστή αυτού του προϊόντος . Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ζεστο νερο στο Boiller
Ερώτηση απο τον λεβητα φευγει το ζεστο νερο με ταυ χωρις βανες για καλοριφερ και boiller, με αποτελεσμα χλιαρο νερο χρησης. τι μπορω να κανω για ζεστο νερο χρησης? 

Όνομα / επώνυμο

 

  94.66.235.52

Ημερομηνία 

30-12-2010 
Απάντηση Να βάλετε ηλεκτροβάνα και θερμοστάτη για να ελέγχετε την θέρμανση του μπόιλερ. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
Ερώτηση ΜΕΝΩ ΣΕ ΔΙΟΡΟΦΟ ΣΠΙΤΙ.ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΟΡΟΦΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! 

Όνομα / επώνυμο

 

  78.87.244.198

Ημερομηνία 

18-12-2010 
Απάντηση Σε μία εγκατάσταση καλοριφέρ που είναι σωστά κατασκευασμένη, το πρόβλημα της ανάγκης για συχνή εξαέρωση λύνεται με την κατάλληλη πίεση του νερού της εγκατάστασης, δηλαδή η πίεση του νερού όταν είναι κρύο πρέπει να καλύπτει το ποιό ψηλό σημείο της εγκατάστασης συν 5 μέτρα ( 0,5 bar) όταν ο λέβητας είναι χαμηλά πχ στο υπόγειο με ελάχιστη πίεση τα 1 – 1,5 bar. Όταν ο λέβητας είναι ψηλά πχ στην ταράτσα η πίεση του νερού όταν είναι κρύο πρέπει να είναι 1,5 bar. Υπάρχουν και άλλες αιτίες που βοηθούν την παρουσία αέρα στα ψηλότερα σημεία που εντοπίζονται και επισκευάζονται ανάλογα με την περίπτωση. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Στάζει και δεν ζεσταινει
Ερώτηση Στάζει άπο την μεριά του θερμοστάτη πιθανώς να θέλει αλλαγή φλαντζας και θερμοστάτη ειναι μάρκας ADVANS 210 LIT ,Πόσο θα μου κοστισει αύτη η εργασία και τά ανταλλακτικά (φλατζα ) 

Όνομα / επώνυμο

 

 Εύαγ. Παπαδόπουλος 109.242.179.255

Ημερομηνία 

18-12-2010 
Απάντηση Για την αντικατάσταση της φλάντζας της αντίστασης 40 – 60 ευρώ ανάλογα τις συνθήκες στον χώρο και την κατάσταση του μπόιλερ συν το κόστος των υλικών - ανταλλακτικών . Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Yπάρχουν αυτόματοι μηχανισμοί επιλογής θερμού νερού?
Ερώτηση Στο σπίτι μας για την παραγωγή ζεστού νερού εχούμε και ηλιακό θερμοσίφωνα και μπόιλερ. Πρέπει όμως κάθε φορά να ανεβαίνουμε στην ταράτσα για να γυρίσουμε τις βάνες και να επιλέξουμε τη θερμότερη πηγή νερού. Υπάρχει τρόπος αυτό να γίνεται αυτόματα με κάποιο μηχανισμό? 

Όνομα / επώνυμο

 

  82.145.208.93

Ημερομηνία 

17-12-2010 
Απάντηση Μπορείτε να τοποθετήσετε στο μπόιλερ και στον ηλιακό ηλεκτροβάνες ή ηλεκτροβαλβίδες και να τις ανοιγοκλείνετε από ηλεκτρικό διακόπτη μέσα από το σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα επιλέγετε το ζεστό νερό από τον ηλιακό θερμοσίφωνα ή το μπόιλερ του λεβητοστασίου. Επίσης μπορείτε να βάλετε αισθητήρες στον ηλιακό και στο μπόιλερ και με θερμόμετρα να ξέρετε που έχει το ποιό ζεστό νερό. Ακόμη μπορείτε να βάλετε διαφορικό θερμοστάτη και να ανοίγει αυτόματα η ηλεκτροβάνα της παροχής με το θερμότερο νερό. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ανακυκλοφορια με βοιλερ Elco.
Ερώτηση καλημέρα μου τρύπησε ενα Boiler λεβητοστασίου και έπειδή ήταν σάββατ, πάνω στην φούρια μου αγόρασα elco boiler 120 lt αλλα μετά διαπίστωσα οτι δεν έχει ανακυκλοφορία .¨εβαλα με τον υδραυλικο μου ενα κύκλωμα στο ζεστο νερο ,δηλαδη κάτω απο την έξοδο του ζεστου γυρνάει η ανακυκλοφοριά. το σπιτι ειναι 2 όροφο και τρέχει το νερό τουλάχιστον 2 λεπτα μέχρι να ερθει ζεστό νερό ,ενώ πριν που το Boiler ειχε κανονικη ανακυκλοφορία ,άνοιγα το νερό και ηταν απευθίας ζεστο. Υπάρχει κάποια λύση ? ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

 μανος 62.103.201.165

Ημερομηνία 

17-12-2010 
Απάντηση Για να λειτουργήσει η ανακυκλοφορία να ξανασυνδέσετε τους σωλήνες κανονικά όπως ήταν στο προηγούμενο μπόιλερ. Η μόνη διαφορά θα είναι η σωλήνα επιστροφής του ζεστού νερού που πρώτα είχε την θέση της στο μπόιλερ. Αυτή την σωλήνα θα την συνδέσετε στην είσοδο μιάς ανεπίστροφης βαλβίδας και στην συνέχεια να συνδέσετε την έξοδο της αναπίστροφης με ταφ στην είσοδο του κρύου νερού του μπόιλερ. Το τάφ αυτό πρέπει να μπεί στην είσοδο του κρύου νερού του μπόιλερ ανάμεσα στο μπόιλερ και την ανεπίστροφη βαλβίδα ασφαλείας του μπόιλερ που πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, διαφορετικά να βάλετε καινούρια βαλβίδα . Τώρα αν το δοκιμάσετε ο κυκλοφορητής παίρνει το ζεστό νερό και το επιστρέφει στο κρύο. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα το νερό του καζανιού να γίνει όλο μία θερμοκρασία και να σας φανεί ότι πάγωσε όμως όταν δουλέψει το καλοριφέρ τότε θα ζεσταθεί όλο το μπόιλερ. Τώρα αν το μπόιλερ είναι κάθετο και έχει είσοδο κρύου νερού από κάτω , αν θέλετε το ταφ όταν το συνδέσετε στο μπόιλερ απο το ένα άκρο του, στην μέση του ταφ να συνδέσετε την ασφαλιστική βαλβίδα του μπόιλερ και το κρύο νερό, και στο άλλο άκρο του τάφ να βάλετε ένα κομάτι χαλκοσωλήνα 9/11 , η σωλήνα αυτή πρέπει να μπεί στο μπόιλερ 5-6 πόντους πριν την κορυφή του μπόιλερ, την σωλήνα αυτή με μαστό και ρακόρ 9/11 θα την στεγανοποιήσετε στο ταφ και στην άκρη της που θα προεξέχει συνδέετε την ανεπίστροφη της σωλήνας ανακυκλοφορίας. Αν το μπόιλερ είναι οριζόντιο , και έχει την έξοδο στο πάνω μέρος του, αποσυνδέετε τους 2 σωλήνες από την έξοδο του ζεστού νερού και βάλετε το ένα άκρο του ταφ στην έξοδο του ζεστού νερού στην μέση του ταφ συνδέετε την σωλήνα του ζεστού νερού για το σπίτι στην άλλη άκρη του ταφ βάζετε ένα μαστό ½ και περνάτε μέσα στο μπόιλερ μέχρι την μέση του και ποιό λίγο , χαλκοσωλήνα 9/11 την στεγανοποιήτε με ρακόρ 9/11 και στην άκρη της συνδέετε την επιστροφή της ανακυκλοφορίας . Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
Ερώτηση ΕΧΩ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ELCO 80 ΛΙΤΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ.ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΑΝ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ. 

Όνομα / επώνυμο

 

  79.167.123.204

Ημερομηνία 

23-11-2010 
Απάντηση Αν το καλοριφέρ είναι μονοσωλήνιο η μετατροπή του θερμοσίφωνα σε μπόιλερ με σεπαρτίνα θα λειτουργήσει, αν όμως το καλοριφέρ είναι μονοσωλήνιο τότε θα έχει προβλήματα με συχνή εξαέρωση κλπ και η λύση σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ένα μπόιλερ με μανδύα και όχι με σεπαρτίνα και με εξαεριστικό πάνω στον μανδύα . Κατά τα άλλα η εγκατάσταση θέλει προσοχή τουλάχιστον όση η εγκατάσταση ενός σώματος καλοριφέρ. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Εξαέρωση θερμοσίφωνα-μπόιλερ
Ερώτηση Κατοικώ σε πολυκατοιία με 16 διαμερίσματα και έκανα αλλάγή του θερμοσίφωνα - μπόιλερ στο διαμέρισμά μου και όταν λειτουργούν τα καλοριφέρ ακουγεται το νερό. Χρειάζεται καποια εξαέρωση στο μποίλερ, ανα ναι πώς γίνεται; 

Όνομα / επώνυμο

 

  79.107.243.24

Ημερομηνία 

05-11-2010 
Απάντηση Συνήθως υπάρχουν αυτόματα εξαεριστικά στους σωλήνες του καλοριφέρ . Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μονοφασικο ή τριφασικο ρευμα?
Ερώτηση φτιαχνουμε το σπιτι μας και η ερωτηση ειναι τι ρολοι πρεπει καποιος να βαλει, τριφασικο ή μονοφασικο? ποια ειναι τα υπερ και ποια τα κατα? προκειται για διοροφη μονοκατοικια και τα δυο αδελφια θα πρεπει να μοιρασουν ενα τριφασικο και ενα μονοφασικο ρολοι. ποιο να διαλεξουμε? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Δημητρης 79.131.145.195

Ημερομηνία 

28-10-2010 
Απάντηση Να ρωτήσετε ηλεκτρολόγο...

Νίκος Πολυχρονόπουλος

 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ
Ερώτηση ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ Ο ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΚΑΣ 109.242.61.221

Ημερομηνία 

26-10-2010 
Απάντηση Ναι υπάρχουν αυτοματισμοί στο εμπόριο που κάνουν αυτή την δουλειά. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΝ ΡΕΛΕ
Ερώτηση ΕΧΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΝΕΒΑΣΑ ΤΟΝ ΡΕΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ. ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΑΛΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ BOILER ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΜΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 193.193.185.201

Ημερομηνία 

30-09-2010 
Απάντηση Κάποιο από τα παρακάτω εξαρτήματα έχει πρόβλημα η αντίσταση ή ο θερμοστάτης ή τα καλώδια ή και η ασφάλεια . Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός 6932860310 Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ερώτηση ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΔΙΣΩΛΗΝΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ.ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ 2 ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΑ (ΕΛΕΓΜΕΝΑ).ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΖΕΣΤΕΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΓΙΑΝΝΗΣ 193.92.131.87

Ημερομηνία 

23-09-2010 
Απάντηση Δεν ζεσταίνει γιατί δεν πάει σωστά το νερό του καλοριφέρ. Το γιατί δεν πάει σωστά δεν μπορώ να το ξέρω αν δεν το δω. Γιώργος Τρουλλινός υδραυλικός. Τηλ 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Το μποιλερ ακουγεται εντονα.
Ερώτηση γεια σας ...οταν ανοιγουμε οπιαδηποτε βρυση το μποιλερ ακουγεται εντονα.....απο οτι μου ειπανε χρειαζεται αερα....με τι οργανο θα βαλουμε αερα? 

Όνομα / επώνυμο

 

 βαρδακης κωστας 178.59.57.108

Ημερομηνία 

20-08-2010 
Απάντηση Στο μπόιλερ δεν μπαίνει αέρας, μόνο στο δοχείο διαστολής αν έχετε μπαίνει αέρας, εκεί συνήθως μπαίνει με κομπρεσέρ αέρα. Γιώργος Τρουλλινός, υδραυλικός 6932860310, Αθήνα Αττική, άμεση εξυπηρέτηση. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Θερμομπόιλερ 80 λιτρων ELCO καθετο
Ερώτηση Το νερο του θερμοβοιλερ βρομαει σαν χαλασμενο αυγο, παρατηρω οτι, ενω κλεινω την βανα του κρύου το ζεστο νερο τρεχειμε την ιδια ορμή 

Όνομα / επώνυμο

 

 Μανωλης Φιολιτακης 212.54.217.94

Ημερομηνία 

05-07-2010 
Απάντηση Το μπόιλερ έχει τρυπήσει εσωτερικά με αποτέλεσμα το νερό του καλοριφέρ να περνά και στο νερό χρήσης. Το μπόιλερ αυτού του τύπου δεν επισκευάζεται και θέλει αντικατάσταση. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός 6932860310. Αθήνα Αττική 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Συμφέρει ο ηλιακός?
Ερώτηση Για μια κατοικία στον Αγ. Στέφανο Αττικής, με θερμοσίφωνα που λειτουργεί με ηλεκτρικό και απ' το καλοριφέρ, συμφέρει η μετατροπή σε τριπλής, δηλ. να μπει και συλλέκτης? Λογικά θα χρησιμοποιείται για 4-5 μήνες το χρόνο, οπότε και δεν ανάβει το καλοριφέρ. Επίσης, για το χειμώνα να θεωρήσω ότι το νερό θα θερμαίνεται ικανοποιητικά μέσω του καλοριφέρ μόνο ή θα χρειάζεται και "ενίσχυση" απ' το ηλεκτρικό? Η δεξαμενή είναι 150 λίτρα για 4μελή οικογένεια και το εμβαδό της κατοικίας 130τμ. Επειδή πέρα απ' το οικονομικό σκέλος, μας ενδιαφέρει και το κέρδος χρόνου, πόση ώρα να θεωρήσω ότι θα θέλει για να ζεστάνει καλά το νερό (όταν είναι παγωμένο) με ρεύμα ή απ' το καλοριφέρ? Ευχαριστώ πολύ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Ιορδανης Π. 88.218.226.110

Ημερομηνία 

02-06-2010 
Απάντηση Η θέρμανση του νερού του μπόιλερ με ηλιακούς συλλέκτες, προσφέρει ανάλογα με την χρήση που θα κάνετε και το αντίστοιχο οικονομικό όφελος. Το νερό του μπόιλερ ζεσταίνεται από το καλοριφέρ ανάλογα με την λειτουργία του λέβητα τους βαθμούς του νερού κλπ . Με τον ηλεκτρισμό ένα μπόιλερ των 160 λίτρων θα χρειαστεί πολλές ώρες για να ζεσταθεί όλο το νερό. Το καλοριφέρ παρέχει ανάλογα με τις θερμίδες του περισσότερη θερμική ενέργεια στο μπόιλερ απ ότι η αντίσταση με το ρεύμα. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός 6932860310. Αθήνα Αττική. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Επισκευη μποιλερ ηλιακου
Ερώτηση το μποιλερ του ηλιακου μου εναι 200 λ. καιτρυπησε απο ασταθμητο παραγοντα που γνωριζω,η απολεια νερου εινα μια σταγονα ανα 10 δευτερα ο κατασκευαστης μου ειπε οτι επισκευαζετε και θελει 230 ευρω,ειναι χαλκινο τριπλης ενεργειας ,δεν ειναι πιεσεως και λειτουγει εδω και 3 χρονια με πιεστικο ρυθμισμενο στα 1,9 βαρ,αξιζει να το επισκευασω ενα καινουργιο κοστιζει700ευρω 

Όνομα / επώνυμο

 

 χριστοφορακης 212.54.223.57

Ημερομηνία 

23-05-2010 
Απάντηση Μάλλον αξίζει η επισκευή του χάλκινου μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα σας, αφού μάλιστα η ζημιά αν υπέθεσα σωστά έγινε από απροσεξία στο βίδωμα χωρίς κόντρα...  
 
 
Τίτλος Ερώτησης 6 Διαμερισματα 6 μποιλερ
Ερώτηση κυριε Τρουλιννέ σε συνεχεια της απαντησης σας ότι στην πολυκατοικια μου, όπου έχουμε 6 διαμερισματα με ωρομετρητες και 6 μποιλερ με ωρομετρητες επισης, για να καταμερισω τις δαπανες του πετρελαιου πρεπει να θεωρησω τα 6 μποιλερ ως 6 γκαρσονιερες εχω την εξης απορια για την αλλαγη του τυπου ei *fi. οπου Qi έβαλα 3000 θερμιδες (που ειπε ο κατασκευαστης οτι καταναλωνει το μποιλερ) στο fi τι βάζω; μπορώ να βάλω μονάδα ή ο συντελεστης αυτός παίρνει συγκεκριμένη τιμή βάσει των χαρακτηριστικλων του μποιλερ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 gr 195.167.65.19

Ημερομηνία 

19-05-2010 
Απάντηση Αφού όλα τα μπόιλερ είναι τα ίδια ότι και να κάνετε ο ’παρονομαστής’ θα πρέπει να είναι ο ίδιος . Η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει διαφορά που δεν είναι μετρήσιμη χωρίς εξοπλισμό. Η διαφορά έχει να κάνει με την θερμοκρασία του νερού του κάθε μπόιλερ που όσο ποιο κρύο είναι την δεδομένη στιγμή τόσο περισσότερη θερμότητα θα τραβά από το καλοριφέρ.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ζεστό νερό από Boiler μόνο με καθρέφτες γίνεται?
Ερώτηση γεία σας,στο σπίτι μου στα Κύθηρα ζεσταίνετε το νερό μέσο boiler με το καλοριφέρ και το καλοκαίρι απλώς κλείνουμε τα σώματα.Μπορούμε να τοποθετήσουμε μόνο καθρέφτες ηλιακού με το boiler για να έχουμε ζεστό νερό το καλοκαίρι απ' τον ήλιο? Ευχαριστώ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ευγενία 94.69.100.88

Ημερομηνία 

08-05-2010 
Απάντηση Αν το μπόιλερ διαθέτει την κατάλληλη είσοδο για σύνδεση με τους ηλιακούς συλλέκτες ή αν στο μπόιλερ μπορεί να τοποθετηθεί σεπαρτίνα τότε μπορούν να συνδεθούν ηλιακοί συλλέκτες στην ταράτσα και με την κατάλληλη σύνδεση να ζεσταίνουν το μπόιλερ με τον ήλιο.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ & τρόπος να βλέπω την πραγματική θερμοκρασία του νερού
Ερώτηση Γεια σας, Έχω μια ερώτηση και θα ήθελα την βοήθεια σας, Έχω ένα μπόιλερ που ζεσταίνει το νερό όταν ανάβω το το καλοριφέρ ή με ηλεκτρικό ρεύμα σηκώνοντας την ανάλογη ασφάλεια στον ηλεκτρονικό πίνακα. Το μπόιλερ αυτό είναι τοποθετημένο στο πατάρι. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχει τρόπος να βλέπω την πραγματική θερμοκρασία του νερού μέσα στο μποιλερ οποιαδήποτε στιγμή (με θερμόμετρο έξω από το πατάρι ή κάτι άλλο) είτε έχω το ηλεκτρικό ανοικτό ή το καλοριφέρ είτε το έχω κλειστό. Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω πότε πρέπει να αλλάξω θερμοστάτη, αντίσταση ή ανόδιο? Πρέπει να το κάνω ως συντήρηση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ή όταν παρουσιάσουν βλάβη; Πως θα το καταλάβω ότι έχει βλάβη; Πρέπει να κάνω συντήρηση? Αν ναι πόσο συχνά τι ακριβώς συντήρηση γίνεται και πόσο κοστίζει; Έχετε τρόπο με κάποιο όργανο ή μετρητή να έχετε ένδειξη για την καλή λειτουργία του μποιλερ δηλαδή ότι ζεσταίνει το νερό στην σωστή θερμοκρασία που λέει ο θερμοστάτης , ότι διατηρεί το νερό ζεστό όσο πρέπει και ότι τα τοιχώματα είναι σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να το διατηρούν ζεστό, ότι ζεσταίνει το νερό και με ηλεκτρικό και με καλοριφέρ κτλ ενδείξεις καλής λειτουργίας. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

  94.68.224.200

Ημερομηνία 

21-04-2010 
Απάντηση Στα καταστήματα με ηλεκτρικά αλλά και σε άλλα μπορούμε να βρούμε θερμόμετρα που έχουν αισθητήρα με καλώδιο μερικών μέτρων. Τον αισθητήρα τον ακουμπάμε στο μπόιλερ πχ λίγο ποιο πάνω από την αντίσταση. Την αντίσταση όπως και τον θερμοστάτη αν δεν παρουσιάσουν πρόβλημα δεν τα αλλάζουμε. Το μπόιλερ καλό είναι να συντηρείται ανάλογα με την χρήση τα άλατα και την φθορά που παρουσιάζει το ανόδιο. Το ανόδιο μπορεί να θέλει άλλαγμα κάθε χρόνο ή μπορεί να θέλει κάθε 5 χρόνια. Την πρώτη φορά που θα γίνει αντικατάσταση του ανοδίου και συντήρηση του μπόιλερ βγαίνουν τα συμπεράσματα για την διάβρωση του ανοδίου και υπολογίζουμε τον χρόνο που θα κάνουμε την επόμενη αντικατάσταση ανοδίου. Η ποιότητα κατασκευής ενός μπόλερ εξασφαλίζει και την διατήρηση του ζεστού νερού για αρκετό χρόνο. Το κόστος συντήρησης ενός μπόιλερ στο πατάρι την αντικατάσταση του ανοδίου τον καθαρισμό από άλατα κλπ θα το συζητήσετε με τον τεχνικό που θα αναλάβει την εργασία αυτή.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΑΓΟΡΑ ΗΛΙΑΚΟΥ
Ερώτηση ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΧΤΙΣΑ 180Τ.Μ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ,ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ,Κ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΙΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΒΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟΚ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΑΦΘΟΝΟ.ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΗΛΙΑΚΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΩ/ΚΛΕΙΝΩ ΒΑΝΕΣ,Η ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ? ΓΙΝΕΤΑΙ? ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ? ΚΑΙΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΛΙΤΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 5ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝ. ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΔΡΑΓΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 94.67.131.201

Ημερομηνία 

13-04-2010 
Απάντηση Το ποιο σωστό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αυτοματισμός με διαφορικό θερμοστάτη, που θα ελέγχει και θα παίρνει το ζεστό νερό με προτεραιότητα στον ηλιακό μετά το μπόιλερ και κατόπιν το ηλεκτρικό ρεύμα. Το θέμα το οικονομικό πρέπει να το κρίνετε εσείς .Σε σχέση με τα οικονομικά την κατανάλωση κλπ.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Πώς μπορώ να έχω ζεστό νερό απο Boiler και ηλιακό όποια στιγμή θελήσω.
Ερώτηση Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Μένω σε μια οικογενειακή πολυκατοικία, λόγω του ότι είναι οικογενειακή είχε επιλεγεί τότε κεντρική θέρμανση δισωλήνιας εφαρμογής για όλα τα σπίτια σε ένα δίκτυο (άρα bye, bye αυτονομία). Αρχικά η παροχή του ζεστού νερού βασιζόταν σε θερμοσίφωνες που αργότερα αντικαταστάθηκαν με χρήση ηλιακού για παροχή ζεστού το καλοκαίρι και boiler για την εκμετάλλευση του ζεστού νερού του καλοριφέρ για το χειμώνα, η αλλαγή από το ένα σύστημα στο άλλο γίνεται χειροκίνητα με βάνες. Το πρόβλημα που έχω στην συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ότι το χειμώνα δεν μπορώ να έχω ζεστό νερό όποια στιγμή το χρειαστώ αλλά θα πρέπει να περιμένω ν’ ανάψει το καλοριφέρ για να πάρω ζεστό μέσω του boiler. Στην παρούσα φάση που γίνεται ανακαίνιση στο σπίτι έχει συνδεθεί το ζεστό νερό από το boiler και υπάρχουν αναμονές για ηλιακό, ψάχνω όμως να δω πριν κάνω οποιαδήποτε αγορά να βρω πιο είναι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να παίξει στην περίπτωσή μου ούτως ώστε να έχω πάντα ζεστό νερό (όποτε χρειάζομαι) και να μην χρειάζεται ν’ ανοιγοκλείνω βάνες αν γίνεται αλλά να παίρνω ζεστό νερό από όπου υπάρχει. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων 

Όνομα / επώνυμο

 

 Καπράλος Κωνσταντίνος 195.167.64.100

Ημερομηνία 

07-04-2010 
Απάντηση Λοιπόν για να γίνει ποιό καλό το σενάριο εκτός από την αυτόματη επιλογή του ποιό ζεστού νερού από τον ηλιακό ή από το μπόιλερ καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα κατώτατο όριο θερμοκρασίας του νερού ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο ζεστό και όχι απλά να παίρνουμε το ποιο ζεστό νερό από τον ηλιακό ή από το μπόιλερ που μπορεί όμως να μην είναι αρκετά ζεστό για μπάνιο. Τώρα όλα αυτά μπορούν να γίνουν με έναν διαφορικό θερμοστάτη κατάλληλα συνδεδεμένο με 2 ηλεκτροβάνες ή ηλεκτροβαλβίδες που θα δίνουν το ζεστό νερό από την ηλιακό θερμοσίφωνα ή από το μπόιλερ στην εγκατάσταση του σπιτιού.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΗΛΙΑΚΟΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ερώτηση Σε μία Πολυκατοικία με 5 οροφοδιαμερίσματα έχω συνδέσει ένα Ηλιακό Θερομοσίφωνα Τριπλής ενεργείας στην κεντρική στήλη με σωλήνα 2 1/2 ιντσών. Ταυτόχρονα έχω συνδέσει ηλέκτρικό διακόπτη στην ηλεκτροβάνα μου για να περνάει ζεστό νερό στον ηλιακό μου όταν ανοίγει το καλοριφέρ μου. Για να είμαι εντάξει με τους άλλους ιδιοκτήτες της Πολυκατοικίας θέλω να αυξήσω το ποσοστό μου που αφορά στην καύση του πετρελαίου. Πόσο παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσω ότι καίει πετρέλαιο επί τοις εκατό ο ηλιακός τριπλής ενεργείας και θα ήθελα να μου πείτε αν συμφέρει να το κάνω αυτό. Ευχαριστώ Πολύ και περιμένω σύντομα απάντησή σας. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Nolis 62.169.209.108

Ημερομηνία 

24-03-2010 
Απάντηση Το μπόιλερ του ηλιακού ανάλογα με τα λίτρα του είναι ένα φορτίο λίγων θερμίδων όταν το νερό είναι ζεστό και πολλών θερμίδων όταν το νερό είναι παγωμένο. Αν δηλαδή το υπολογίσουμε για 5000 θερμίδες που θα προστεθούν στο διαμέρισμα σας τότε αυτό είναι σωστό μόνο στην αρχή κάθε φοράς που θα ανάβετε το καλοριφέρ και το νερό του μπόιλερ είναι παγωμένο μετά απο κάποια ώρα που το νερό του μπόιλερ ζεσταθεί και δεν παίρνει άλλο τότε άδικα θα χρεώνεστε την όποια επιβάρυνση όπως άδικα θα χρεώνεστε όταν το νερό του μπόιλερ είναι ζεστό από τον ήλιο. Μια ποιό σωστή λύση εκτός της θερμιδομέτρησης είναι η ωρομέτρηση του μπόιλερ σαν ανεξάρτητο διαμέρισμα με 5000 πχ θερμίδες που όμως ή με αυτοματισμό ή χειροκίνητα θα το κλείνετε μόλις ζεσταθεί για να μήν χρεώνεστε ώρες και χρήμα άδικα. Πάντως η θερμιδομέτρηση είναι η ποιό σωστή και δίκαιη λύση και είναι εφικτή για περιπτώσεις σαν αυτή  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Απόσταση συλεκτών
Ερώτηση καλησπέρα.Η απόσταση του boiler 3πλής ενέργειας 200l απο τουs συλέκτες 4tm επιλεκτικοί είναι 7μέτρα θα έχω πρόβλημα με ζεστό νερό απο τον ήλιο;eyxaristo 

Όνομα / επώνυμο

 

 Μαρία τσερτσή 89.210.162.90

Ημερομηνία 

18-02-2010 
Απάντηση Αν το μπόιλερ είναι ποιό ψηλά από τους συλλέκτες θα είναι ποιό εύκολο γιατί δεν θα χρειαστεί κυκλοφορητής και διαφορικός θερμοστάτης. Αν η σύνδεση γίνει σωστά δεν θα έχετε πρόβλημα.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Boiler 3πλής ενέργειας
Ερώτηση θέλω να βάλω σε μια μονοκατοικία 4τμ επιλεκτικούς συλέκτες πάνω στη σκεπή και ένα 200L BOILER τριπλής ενέργειας.Είναι καλύτερο να ποποθετηθεί μέσα στο μηχανοστάσιο ή πάνω στο δώμα κοντά δηλαδή στους συλέκτες 

Όνομα / επώνυμο

 

 τσερτσή μαρία 89.210.144.110

Ημερομηνία 

16-02-2010 
Απάντηση Το μπόιλερ καλό είναι να τοποθετηθεί λίγο ποιό ψηλά από τους συλλέκτες για να γλιτώσετε τον αυτοματισμό και τον κυκλοφορητή που θα χρειαστεί για τους συλλέκτες αν το μπόιλερ τοποθετηθεί στο λεβητοστάσιο.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Κρότοι στον θερμοσίφωνα
Ερώτηση Σε ανύποπτο χρόνο ακούγονται μέσα απ' το θερμοσίφωνα δυνατοι κρότοι (σαν πυροβολισμοί). Ήρθε ο ηλεκτρολόγος, έλεγξε την αντίσταση και βρήκε μια ασήμαντη διαρροή. Ο θερμοσίφωνας είναι και μπόιλερ. Κάνει θόρυβο χωρίς να είναι αναμμένος ο διακόπτης, ακόμη και με κλειστή τη βάνα του μπόιλερ. Τέλος όταν λειτουργούν τα καλοριφέρ ακούγεται το νερό. Ποιά η αιτία; Είναι επικίνδυνο; 

Όνομα / επώνυμο

 

 Γιώργος 178.59.43.223

Ημερομηνία 

13-02-2010 
Απάντηση Αν ο θόρυβος είναι από υδραυλικό πλήγμα πρέπει να το αντιμετωπίσετε με μειωτή πίεσης και δοχείο διαστολής ή αντιπληγματική βαλβίδα. Ο θόρυβος του νερού από το καλοριφέρ θα σταματήσει με την σωστή πίεση του νερού που θα καλύπτει το μπόιλερ και με σωστή εξαέρωση της γραμμής.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αντικατάσταση ηλιακού με θερμομποιλερ
Ερώτηση Γεια σας, Μένω σε μια τριώροφη μεζονέτα. Στον πρώτο υπάρχει ένα μικρό διαμέρισμα που μένουν οι γονείς μου. Αυτή τη στιγμή για ζεστό νερό χρησιμοποιούμε ηλιακό που είναι στην ταράτσα. Ο ηλιακός αυτός είναι πολλών ετών και σε λίγο θα χρειαστεί αντικατάσταση. Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή με ενδιαφέρει να κερδίσω αυτόν τον χώρο στην ταράτσα, πως γίνεται να αφαιρέσω τελείως τον ηλιακό και να βάλω θερμομποιλερ που θα δουλεύει με ρεύμα και καλοριφέρ. Η εγκατάσταση σε επίπεδο καλοριφέρ είναι έτοιμη. Χώρος για το μποιλερ υπάρχει δίπλα στον καυστήρα. Από εκεί και περά η απορία μου είναι αν χρειάζονται μερεμέτια για την κυκλοφορία του νερού η απλά βάζω το μποιλερ δίπλα στον καυστήρα ή στην ταράτσα(;) \ Ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Νίκος Νικολάου 84.205.231.42

Ημερομηνία 

11-02-2010 
Απάντηση Αν το μπόιλερ τοποθετηθεί στο λεβητοστάσιο ή στη ταράτσα θα χρειαστεί σύνδεση με το καλοριφέρ και με την παροχή του ζεστού και του κρύου νερού.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΩ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
Ερώτηση ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΩ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ(ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ).ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΖΕΣΤΑΙΝΕ,ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΠΙΡΑΛ 1/2"ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ,ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ.ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΡΑΛ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ,ΕΝΩ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΛΑΖΟΣ 79.107.171.28

Ημερομηνία 

09-02-2010 
Απάντηση Το μπόιλερ δεν ζεσταίνει νερό με το καλοριφέρ γιατί το νερό του καλοριφέρ δεν κυκλοφορεί όσο χρειάζεται στο μπόιλερ. Μπορεί ο τύπος του μπόιλερ να μήν ταιριάζει στην εγκατάσταση και για αυτό να θέλει συχνή εξαέρωση, μπορεί να φταίει η χαμηλή πίεση του νερού του καλοριφέρ ή ο κυκλοφοριτής , ή αν η εγκατάσταση είναι δισωλήνια οι σωλήνες πρέπει να έχουν συνεχή ανωδική πορεία.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΗ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΑ
Ερώτηση ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΑ Ηλεκτρομπόιλερ Θερμομπόιλερ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ? ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ 

Όνομα / επώνυμο

 

  85.75.4.0

Ημερομηνία 

05-02-2010 
Απάντηση Ναι μπορεί να γίνει αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλεκτρομπόιλερ και το κόστος είναι ανάλογο των εργασιών που θα χρειαστούν.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Boiler - εξαερωση θερμοσιφωνα
Ερώτηση Καλησπερα σας! Εχω ηλιακο θερμοσιφωνα τριπλης! Οταν ανοιγω το καλοριφερ να θερμανει το σπιτι το νερο που ερχεται απο το θερμοσιφωνα δεν ειναι παντα καυτο μετα απο λιγο! μηπως χρειαζεται εξαερωση ο ηλιακος ή για να εχω και ζεστο νερο πρεπει ο θερμοστατης να ειναι παραπανω αναμενος του καλοριφερ?? αν χρειαζεται εξαερωση πως γινεται?? εχω συγκεκριμενα εναν ΥΠΕΡΙΩΝ ηλιακο!! Περιμενω απαντηση σας.Σας ευχαριστω παρα πολυ!! 

Όνομα / επώνυμο

 

 papadopoulos giorgos 79.103.107.105

Ημερομηνία 

31-01-2010 
Απάντηση Ίσως οι σωλήνες του καλοριφέρ στο μπόιλερ να θέλουν εξαέρωση, ίσως θέλουν αύξηση της πίεσης του νερού του καλοριφέρ γιά να φτάνει στον ηλιακό, ίσως να φταίει και κάτι άλλο, πχ να κλείνει ο θερμοστάτης του διαμερίσματος και να μην προλαβαίνει να ζεσταθεί. Για την εξαέρωση πρέπει να υπάρχει αυτόματο εξαεριστικό στις σωλήνες του καλοριφέρ πάνω στον ηλιακό.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ο θερμοσιφωνας δεν θερμαινει το νερο
Ερώτηση εχω θερμοσιφωνα elco duroplas 5ετιας με μποιλερ και ξαφνικα δεν ζεσταινει ουτε με το ρευμα ουτε με το καλοριφερ.Διαρροες δεν εχω 

Όνομα / επώνυμο

 

 φωντας 88.218.183.225

Ημερομηνία 

30-01-2010 
Απάντηση Να ελέγξει ηλεκτρολόγος το ρεύμα από τον πίνακα μέχρι τον θερμοσίφωνα και υδραυλικός την σύνδεση με το καλοριφέρ εξαέρωση κλπ.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ταυτόχρονη λειτουργία καλοριφέρ και ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, υπάρχει κίνδυνος;
Ερώτηση Έχω θερμοσίφωνα που δουλεύει και με το καλοριφέρ και με ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν ανοίγω το καλοριφέρ δεν ζεσταίνει αρκετά το νερό και γι’ αυτό ανοίγω και το ηλεκτρικό, ταυτόχρονα. Επιτρέπεται αυτό, μήπως είναι επικίνδυνο; 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΙΩΑΝΝΗΣ 79.107.68.76

Ημερομηνία 

24-01-2010 
Απάντηση Όχι δεν είναι επικίνδυνο να ζεσταίνεται ο θερμοσίφωνας - μπόιλερ από το καλοριφέρ και το ηλεκτρικό ρεύμα ταυτόχρονα.  
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ BOILER ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ερώτηση ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΝΩ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΟΓΕΙΩΝ,ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 1ου ΚΑΙ 2ου ΟΡΟΦΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ BOILER ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΔΕ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΗΛΙΑΣ 62.38.205.49

Ημερομηνία 

20-01-2010 
Απάντηση Μπορεί να μην φτάνει το νερό στα μπόιλερ λόγο πίεσης ή να θέλουν εξαέρωση ή να μην έχουν συνδεθεί σωστά. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΙΛΕΡ ΕΝΑΝ 80 ΕΛΚΟ ΜΕ ΕΝΑΝ 100 ΕΥΡΟΣΕΛΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ Η ΓΡΑΜΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΜΙΣΗ ΙΝΤΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΟΜΕΓΑΛΙΤΕΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ
Ερώτηση  

Όνομα / επώνυμο

 

 ΓΙΑΝΝΗΣ 85.75.182.28

Ημερομηνία 

16-01-2010 
Απάντηση Δεν έχει σημασία αν είναι το μπόιλερ ΕΛΚΟ ή ΕΥΡΟΣΕΛΚΟ. Σημασία έχει να είναι κατάλληλο το μπόιλερ για την εγκατάσταση του καλοριφέρ σας δηλαδή να είναι του ίδιου τύπου κατασκευαστικά με το παλιό μπόιλερ . Πάντως η σωστή εξαέρωση λύνει συχνά τέτοιου είδους προβλήματα. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΙΠΑΜΕ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΒΡΑΔΥ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΑΚΟΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ; 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ 94.67.191.14

Ημερομηνία 

09-01-2010 
Απάντηση Στο καλοριφέρ ο λέβητας τα σώματα και οι σωλήνες δεν χάνουν το νερό τους αν το νερό του σπιτιού διακοπεί, εκτός αν υπάρχει διαρροή απο την εγκατάσταση του καλοριφέρ ή κακοτεχνία κατά την κατασκευή. Αν έχει χάσει νερό η εγκατάσταση θα χρειαστεί να γίνει εξαέρωση . Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ζεστο νερο οταν καιω το καλοριφερ
Ερώτηση ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ .....ΟΤΑΝ ΚΑΙΩ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΗΛΙΑΚΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 

Όνομα / επώνυμο

 

  77.49.162.27

Ημερομηνία 

04-01-2010 
Απάντηση Για έχουμε ζεστό νερό για μπάνιο κλπ από το καλοριφέρ χρειαζόμαστε έναν θερμοσίφωνα με την δυνατότητα σύνδεσης με τους σωλήνες του καλοριφέρ. Τον θερμοσίφωνα αυτόν τον ονομάζουμε μπόιλερ. Το μπόιλερ δεν διαφέρει από τον θερμοσίφωνα σε τίποτα άλλο εκτός από την ύπαρξη των δύο επι πλέον σωλήνων για την σύνδεση με το καλοριφέρ. Η τοποθέτηση του μπόιλερ γίνεται στην θέση που έχει προβλεφθεί για τον θερμοσίφωνα, εκεί πρέπει να υπάρχουν και οι σωλήνες του καλοριφέρ, αν δεν υπάρχουν τις τοποθετούμε ξεκινώντας αυτές από το πλησιέστερο σώμα καλοριφέρ. Η χρήση του μπόιλερ σε κάποιες πολυκατοικίες δεν επιτρέπεται. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Eksaerosi Se Iliako.
Ερώτηση Exo iliako triplis. Otan anabo kalorifer argei na zestanei. Mipos thelei eksaerosi? Apo pou mporo na tin kano? Efxristo 

Όνομα / επώνυμο

 

 Kyriakos 79.166.24.86

Ημερομηνία 

03-01-2010 
Απάντηση Το πιθανότερο είναι αυτό, να θέλει δηλαδή εξαέρωση διαφορετικά μήπως δεν φτάνει το νερό μέχρι το μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα, αλλιώς θα έχει πρόβλημα ο κυκλοφορητής ή η παροχή του νερού του καλοριφέρ.Η εξαέρωση γίνεται από αυτόματα εξαεριστικά που πρέπει να υπάρχουν στην μία ή και τις δύο σωλήνες του καλοριφέρ εκεί μου συνδέονται με το μπόιλερ. Αν δεν υπάρχουν αυτόματα εξαεριστικά η εξαέρωση θα γίνει με ξεβίδωμα της μίας σωλήνας και ελεγχόμενη ροή του νερού απο κάποιο διακόπτη λίγο ανοικτό. Άλλη περίπτωση , μπορεί να υπάρχουν αυτόματα εξαεριστικά αλλά να είναι κλειστά τα καπάκια τους, σε αυτή την περίπτωση τα ξεβιδώνουμε λίγο. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Προβλημα σε θερμοσιφωνα μποιλερ
Ερώτηση πως γινεται εξαερωση σε θερμοσιφωνα μποιλερ που δουλευει με το καλοριφερ? βρισκεται σε παταρι 5ου οροφου κ δε ζεσταινει νερο μετα απο καποιες εργασιες στο καλοριφερ χαμηλοτερου οροφου. μετα τις εργασιες χρειαστηκαν εξαερωση τα σωματα καλοριφερ κ σκεφτομαι μηπως το ιδιο πρεπει να γινει κ στο θερμοσιφωνα. παρακαλω υποδειξτε μου πως να το κανω. ευχαριστω πολυ 

Όνομα / επώνυμο

 

  77.49.198.194

Ημερομηνία 

30-12-2009 
Απάντηση Η εξαέρωση γίνεται από τα αυτόματα εξαεριστικά που πρέπει να υπάρχουν στην μία ή και τις δύο σωλήνες του καλοριφέρ εκεί μου συνδέονται με το μπόιλερ. Ίσως οι τάπες των αυτόματων εξαεριστικών να θέλουν λιγο ξεβίδωμα. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μποιλερ τριπλης ενεργειας
Ερώτηση καλησπερα, θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει μποιρελ 100-120 λιτρων τριπλης ενεργειας για να τοποθετησω στο πααταρι του σπιτιου μου 

Όνομα / επώνυμο

 

 αντονης διαμαντιδης 92.118.103.192

Ημερομηνία 

17-12-2009 
Απάντηση Βεβαίως και υπάρχουν μπόιλερ και 100 και 120 λίτρα και για το πατάρι και για τον τοίχο. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Χλιαρο νερο στον πανω οροφο
Ερώτηση Καλημερα. Σε μεζονετα 2 οροφων το μποιλερ βρισκεται στο κατω οροφο. Το προβλημα ειναι οτι το μποιλερ δειχνει καλη θερμοκρασια και ο κατω οροφος εχει ζεστο νερο, ο πανω οροφος ομως εχει χλιαρο προς το κρυο. Τα καλοριφερ ζεσταινονται κανονικα σ' ολο το σπιτι, αλλα ενα καλοριφερ του πανω οροφου θελει εξαερωση καθε 3 μερες περιπου, δεν ξερω αν αυτο εχει σχεση με το προβλημα. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Nikos 84.254.16.225

Ημερομηνία 

17-12-2009 
Απάντηση Μήπως στον πάνω όροφο το ζεστό νερό ανακατεύεται με κρύο από άλλον θερμοσίφωνα ή μήπως η απόσταση απο το μπόιλερ είναι μεγάλη ?. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Κατανάλωση μποιλερ
Ερώτηση Καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτησω ποια ειναι η καταναλωση ενος μποιλερ 120lt ELCO DURO GLASS σε καυστηρα πετρελαιου?Εχουμε κοινο καυστηρα δυο οικογενειες με ωρομετρητη αλλα το μποιλερ ειναι συνδεδεμενο εκτος ωρομετρητη.θα ηθελα να γνωριζω ποια ειναι η καταναλωση του για να γινει η κατανομη πετρελαιου.Eυχαριστω πολύ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Στελλά Μερεσεντζή 188.4.93.234

Ημερομηνία 

10-12-2009 
Απάντηση Για να βρεθεί η κατανάλωση σε ενέργεια ενός μπόιλερ που είναι συνδεδεμένο με το καλοριφέρ χρειάζεται θερμιδομετρητής. Άλλος τρόπος δίκαιου υπολογισμού δεν υπάρχει. και αυτό γιατί η κατανάλωση του μπόιλερ σε ενέργεια από το καλοριφέρ δεν είναι σταθερή. Δηλαδή άλλη φορά επειδή το νερό στο μπόιλερ είναι κρύο, σε μία ώρα το μπόιλερ μπορεί να καταναλώσει 10.000 kcal δηλ ένα λίτρο πετρέλαιο και παραπάνω, ενώ σε άλλη περίπτωση που το νερό του μπόιλερ είναι ζεστό η κατανάλωση σε ενέργεια να είναι η μισή ή και μηδενική όταν το νερό του μπόιλερ ζεσταθεί τόσο όσο ζεστό είναι και το νερό του λέβητα. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΙΛΕΡ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ
Ερώτηση ΕΧΩ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1984, ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 14 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ,ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΤΡΙΟΔΗΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗΣ ΒΑΝΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΕΝΑ ΜΠΟΙΛΕΡ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠ΄ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΑΝΗΛΙΕΣ ΜΕΡΕΣ? ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ 188.4.240.238

Ημερομηνία 

07-12-2009 
Απάντηση Υπάρχουν πολυκατοικίες που έχουν απο κατασκευής δεδομένη την σύνδεση μπόιλερ στην εγκατάσταση του καλοριφέρ. Σε αυτές τις πολυκατοικίες έχουν υπολογίσει και την αντίστοιχη επιβάρυνση στα χιλιοστά της θέρμανσης. Διαφορετικά θα πρέπει να το κάνετε θέμα σε συνέλευση για να γίνει αποδεκτό και να γίνει και η αντίστοιχη επιβάρυνση στα χιλιοστά της θέρμανσης. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Προβλημα με θερμοσιφωνα τριπλης ενεργειας
Ερώτηση ποση ωρα χρειαζεται ενας θερμοσιφωνασς 240λ να ζεσταθει με το καλοριφερ?εχω την θερμανση 20-22 βαθμους το καλοριφερ ανοιγοκλεινει(2-3ωρες) αλλα νερο ζεστο δεν εχω. 

Όνομα / επώνυμο

 

  85.74.3.66

Ημερομηνία 

05-12-2009 
Απάντηση Αν ο θερμοσίφωνας - μπόιλερ βρίσκεται κοντά στο λεβητοστάσιο τότε σε καμιά ώρα πρέπει να έχετε ζεστό νερό. Αν ο θερμοσίφωνας - μπόιλερ είναι στην ταράτσα ή σε πατάρι θα θέλει ανάλογα την απόσταση και τους σωλήνες κάποια ώρα παραπάνω. Αυτά τώρα είναι γενικά αλλά θέλω να πω ότι μάλλον κάπου έχετε πρόβλημα αφού μετά 2-3 ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ ο θερμοσίφωνας - μπόιλερ δεν έχει ζεσταθεί. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Boiler
Ερώτηση ΕΧΩ ΜΠΟΙΛΕΡ 3ΠΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΖΕΣΤΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΠΟΙΡΕΛ ΚΑΙΝΕ ΕΚΑΝΑ ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΤΑ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΝΙΚΟΣ 94.64.184.4

Ημερομηνία 

04-12-2009 
Απάντηση Εάν το νερό από τον ήλιο έρχεται ζεστό τότε η αντίσταση και το καλοριφέρ δεν λειτουργούν σωστά στο μπόιλερ . Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΕΧΩ ΛΕΒΗΤΑ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΜΠΟΙΛΕΡ .ΕΝΩ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ,ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΑΓΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ .Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 βογιατζακης γιωργος 92.118.12.188

Ημερομηνία 

26-11-2009 
Απάντηση Όταν λέτε ότι ο λέβητας σας έχει ενσωματωμένο μπόιλερ πόσα λίτρα είναι το μπόιλερ ?, πρέπει κάπου να λέει ότι αποθηκεύει 50 60 80 ή 100 λίτρα ζεστό νερό εσάς το λέει κάπου ή ο λέβητας δεν έχει μπόιλερ αποθήκη αλλά παρέχει ζεστό νερό χρήσης μόνο όσο δουλεύει το καλοριφέρ ? Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Όταν λειτουργεί το καλοριφέρ το μπόιλερ περαμένει κρύο.
Ερώτηση Για σας.Δεν ζεσταινεται το μπόιλερ με το καλοριφερ.εξαερωση οκ θερμοστατης οκ.Υπαρχει περιπτωση να βουλωσε η σωληνα προς το μποιλερ.ευχαριστω. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΜΗΝΑΣ.Π. 94.70.14.56

Ημερομηνία 

26-11-2009 
Απάντηση Όλα είναι πιθανά όπως να έχει πρόβλημα και ο κυκλοφορητής. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Θερμοκρασία νερού χρήσης απο Μποιλερ
Ερώτηση Θα ηθελα να μάθω εάν υπάρχει τρόπος να βλέπω την θερμοκρασία του νερού χρήσης στο μποιλερ το οποίο βρίσκεται στο λεβητοστάσιο και εχει αυτονομία. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Αναγνώστου Σπύρος 188.4.79.45

Ημερομηνία 

26-11-2009 
Απάντηση Στο εμπόριο θα βρείτε θερμόμετρα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά που με καλώδιο συνδέουμε τον αισθητήρα στο μπόιλερ και βλέπουμε την θερμοκρασία του μπόιλερ από το σπίτι μας. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΙΛΕΡ.
Ερώτηση ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΝΩ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΜΗΝΑΣ Π. 94.70.20.84

Ημερομηνία 

24-11-2009 
Απάντηση Να ελέγξετε μήπως θέλει εξαέρωση το μπόιλερ ή μήπως ο θερμοστάτης του διαμερίσματος είναι σε χαμηλή θερμοκρασία και κλείνει το καλοριφέρ πριν προλάβει να ζεσταθεί το μπόιλερ. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Κρυώνει αμέσως το νερό του Boiler.
Ερώτηση διαμέρισμα 1ου οροφου εχει το λεβητοστασιο στο ισόγειο.πρόσφατα έγινε άδειασμα όλου του νερού που είχαν τα σώματα και το boiler-θερμοσίφωνας στο μπανιο. κατόπιν ξαναγέμισαν τα σώματα με νερό και τους έγινε εξαέρωση.από τότε τα καλοριφέρ λειτουργούν άψογα αλλά ο boiler-θερμοσιφωνα που υπάρχει στο μπάνιο ενω ζεσταίνει το νερό αν χρησιμοποιήσουμε ζεστη παροχή νερού μετά από λίγο το ζεστό νερό στο boiler-θερμοσίφωνα κρυώνει!γιατί 

Όνομα / επώνυμο

 

 χρηστος 85.75.128.174

Ημερομηνία 

19-11-2009 
Απάντηση Τα μπόιλερ αν δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά ανάλογα και σύμφωνα με την υπόλοιπη εγκατάσταση του καλοριφέρ, συχνά παγώνουν από ανάποδη λειτουργία της θέρμανσης τους και επιστρέφουν όλη την θερμότητα του ζεστού νερού που έχουν στο καλοριφέρ όταν δεν δουλεύει ο καυστήρας. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες, Αθήνα, Αττική τηλ 6932860310. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Καθυστέρηση ζεστού νερού
Ερώτηση Τοποθετημένο μποϊλερ τριπλής ενέργειας 30 μέτρα μακρυά περίπου από την εγκατάσταση.Αργεί να έρθει το ζεστό νερό λόγω απόστασης.Μπορώ να κάνω ανακυκλοφορία με κάποιο τρόπο ώστε να τρέχει πιο γρήγορα το ζεστό νερό??Ο υδραυλικός μου μου είπε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να αλλαχθεί το μποϊλερ με άλλο που θα έχει επιπλέον μια έισοδο για κρύο νερο έτσι ώστε να τοποθρτηθεί κυκλοφορητής....Μήπως γίνεται με την τοποθέτηση ενός μικρού ενδιάμεσου μποϊλερ???Για λόγους κόστους και μόνο. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 94.143.177.172

Ημερομηνία 

10-11-2009 
Απάντηση ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μπόιλερ που δεν ζεσταίνει επαρκώς το νερό.
Ερώτηση Σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου, στο πατάρι, εγκαταστάθηκε μπόιλερ το οποίο συνδέθηκε με το καλοριφέρ του μπάνιου. Ενώ τα σώματα είναι πλήρως εξαερωμένα, το νερό στο μπάνιο παραμένει χλιαρό. 1. Το εξαεριστηράκι του μπόιλερ βρίσκεται χαμηλότερα από την ανώτατη στάθμη του εξωτερικού κυλίνδρου και συνεπώς του νερού που έρχεται από το καλοριφέρ. Τότε η εξαέρωση του μπόιλερ πώς θα γίνει αυτόματα αφού θα παραμένει πάντα μια ποσότητα αέρα στον εξωτερικό κύλινδρο, από τη στάθμη του εξαεριστήρα και πάνω, δεδομένου ότι ο αέρας είναι ελαφρύτερος από το νερό;Η σεπαρτίνα (δεν ξέρω αν το λέω σωστά)λύνει αυτό το θέμα; 2. Η είσοδος-έξοδος του ζεστού-κρύου νερού από το καλοριφέρ στο μπόλιλερ έχει τοποθετηθεί ανάποδα. Μπορεί να φταίει κάτι από τα παραπάνω; Ευχαριστώ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Λένα Λ. 85.75.237.113

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Εγώ θα σας έλεγα άν υπάρχει να βάλετε τον θερμοστάτη του χώρου του διαμερίσματος σας στο φουλ δηλαδή να μπει μπροστά ο καυστήρας του καλοριφέρ, μετα από λίγο και αφού έχουν ζεσταθεί όλα τα σώματα κανονικά τότε να πιάσετε τους σωλήνες του καλοριφέρ στην είσοδο - έξοδο του μπόιλερ, αν είναι ο ένας ζεστός όσο περίπου και τα σώματα και ο άλλος λίγο ποιο χλιαρός τότε από πλευράς εξαέρωσης κλπ είναι όλα κανονικά και είναι θέμα χρόνου (κάποιων ωρών) να ζεσταθεί πολύ όλο το νερό του μπόιλερ. Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα κακής κυκλοφορίας του νερού στο μπόιλερ ή απο κακή εξαέρωση ή απο χαμηλή πίεση και δεν φτάνει το νερό στο πατάρι ή από χαμηλή παροχή νερού από τον κυκλοφοριτή ή κακή επιλογή μπόιλερ σε σχέση με το δίκτυο καλοριφέρ δηλ. μοσωλήνιο ή δισωλίνιο. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες τηλ 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΤΖΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ
Ερώτηση ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ 20 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΩ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΩ ; 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΜΑΡΙΝΟΣ 195.167.65.105

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Η σύνδεση θα γίνει σαν να έχετε κανονικό λέβητα που όμως θα τοποθετηθεί στον χώρο της εστίας του τζακιού. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες τηλ 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Τοποθετηση μποιλερ
Ερώτηση Κε Τρουλλινέ, Κατοικώ σε μαιζονετα(τριμελής οικογενεια)σε τριόροφο κτίσμα με μονοσωλήνιο και αυτονομη λειτουργια καλοριφερ, εχω και ηλιακό/ηλεκτρικο στην ταρατσα. Το χειμωνα στα βορεια που ειμαι (ΔΡΟΣΙΑ)φυσικα ο ηλιακός (200Λ)δεν εχει την απαιτουμενη αποδοση αφου χρειαζομαι να τον λειτουργω η΄λεκτρικά. Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης μποιλερ στο δικο μου διαμερισμα (χωρις να επηρεασθει το κυκλωμα των υπολοιπων κατοικων)που να λειτουργει με το καλοριφερ και ετσι να εχω ζεστο νερο οταν εχω θερμανση? ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι το μποιλερ τι θα μου κοστισει η ολη τοποθετηση?ποσος χρονος απαιτειται για την εγκατασταση του? Ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Νικολαιδης Δημητριοσ 85.75.9.77

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Στον ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να προστεθεί η δυνατότητα να ζεσταίνεται απο το καλοριφέρ. Διαφορετικά το μπόιλερ μπορεί να μπεί στο διαμέρισμα αν υπάρχει υποδομή για σύνδεση στο πατάρι ή στο μπάνιο, αν δεν υπάρχει θα χρειασθεί σύνδεση του μπόιλερ με το ζεστό και το κρύο νερό χρήσης όπως και με το καλοριφέρ, συνήθως μπόιλερ 60 εώς 80 λίτρα εξυπηρετούν τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Το κόστος της εγκατάστασης δεν μπορεί να υπολογισθεί χωρίς κάποιες επί πλέον πληροφορίες. Απο πλευράς χρόνου εγκατάστασης του μπόιλερ είναι μία εργασία των 5 - 10 ωρών. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες τηλ 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΊΛΕΡ
Ερώτηση ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΟΙΛΕΡ 80 ΛΙΤΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΟΝΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΖΕΣΤΕΝΗ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΑΠΟ ΑΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 stergios 94.68.134.40

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Να ελέγξετε μήπως υπάρχει διαρροή του ζεστού νερού και επίσης να ελέγξετε μήπως η θερμοκρασία του θερμοστάτη είναι λιγότερη από 65 – 70 βαθμούς Κελσίου , επίσης να ελέγξετε άν το κύκλωμα του καλοριφέρ λειτουργεί κανονικά. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες τηλ 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αντικατασταση Boiler
Ερώτηση μπορει να γινει αντικατασταση boiler σε θερμοσιφωνα siemens 8 ετων η πρεπει να αλλαξουμε ηλιακο και ποσο μπορει να κοστισει αν ειναι εφικτό? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ευθυμιου βασω 213.249.31.226

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Ναι μπορεί να γίνει αντικατάσταση του μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα siemens. Για το κόστος πρέπει να ξέρω τα λίτρα του μπόιλερ. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες τηλ 6932860310 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας (ηλεκτρικός και με σύνδεση καλοριφέρ
Ερώτηση Θέλω να τοποθετήσω θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας (ηλεκτρικό και με σύνδεση στο καλοριφέρ), χωρητικότητας 200 λίτρων. Η σύνδεση με το καλοριφέρ θα γίνει στο τελευταίο σώμα (του μπάνιου), το οποίο είναι πάντα ζεστό το χειμώνα. Τι πρέπει να προσέξω; 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΕΡΩΝΗΣ 88.218.55.83

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Να γίνουν όλα σωστά. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Συνεργασία ηλιακού-καλοριφερ
Ερώτηση Σε καλοριφέρ στο δίκτυο θέρμανσης χώρου ενσωματώνεται γραμμή που θερμαίνει ηλιακό τριπλής ενέργειας. Έτσι όμως δεν αφήνω τον ηλιακό να εκμεταλευτεί τον ήλιο γιατί του ζεσταίνω ήδη το νερό. Συμφέρει να καταργήσω τη γραμμή που θερμαίνει τον ηλιακό και το νερό του ηλιακού (όσο έχει αυτό ζεσταθεί ηλιακά) να περνά από ταχυθερμαντήρα αερίου; ή μήπως να χαμηλώσω θερμοκρασία στο νερό του δικτύου του καλοριφέρ ώστε ο ηλιακός να μπορεί να έχει περιθώριο να λειτουργήσει; ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

  195.251.119.30

Ημερομηνία 

0000-00-00 00:00:00 
Απάντηση Με ρωτάτε τι σας συμφέρει να κάνετε , δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το συμφέρον σας, γιατί αυτό έχει να κάνει με τα οικονομικά σας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας σε ζεστό νερό. Πράγματα που δεν τα γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως καλά, είναι ότι για να έχουμε μέγιστη οικονομία ενέργειας και ταυτόχρονα βέλτιστη απόδοση του μπόιλερ τριπλής ενέργειας του ηλιακού θερμοσίφωνα, χρειαζόμαστε αυτοματισμό με διαφορικό θερμοστάτη και ηλεκτροβάνα , πράγματα που λόγω άγνοιας του τεχνικού κόσμου αλλά και των καταναλωτών δεν χρησιμοποιούνται σήμερα . Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.ΘΑΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 

Όνομα / επώνυμο

 

  79.107.172.39

Ημερομηνία 

2009-03-07 00:00:00 
Απάντηση Εφόσον υπάρχει θερμοστάτης ή ποιο σωστά διακόπτης On/Off τότε μπορεί να συνδεθεί παράλληλα και άλλος ένας διακόπτης σε κάθε σπίτι . 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το καλοριφέρ
Ερώτηση Η εγκατάσταση του καλοριφέρ του σπιτιού έγινε πριν από 14 χρόνια περίπου.Πρόκειται για 3όροφη οικοδομή με 3 διαμερίσματα και αυτόνομη θέρμανση.Είναι δυνατόν να συνδεθεί(ο ηλεκτρ.θερμοσίφωνας)με όλη την εγκατάσταση?Αν ναι,συμφέρει η σύνδεση ή θα ήταν πιο πρακτικό να παραμείνει ως έχει? 

Όνομα / επώνυμο

 

 Βασίλης 94.69.141.173

Ημερομηνία 

2009-03-07 00:00:00 
Απάντηση Ναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρομπόιλερ για να συνδεθεί με το καλοριφέρ, το αν συμφέρει έχει να κάνει με την χρήση δεδομένου ότι το καλοριφέρ κοστίζει λιγότερο από την ΔΕΗ .Τρουλλινός Γιώργος 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Σύνδεση απλού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το καλοριφέρ.
Ερώτηση Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το κόστος προμήθειας της ειδικής αντίστασης αλλά και για τα εργατικά, για την σύνδεση απλού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το σύστημα θέρμανσης. Πρόκειται για οικία 55τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση. Το σώμα καλοριφέρ και ο θερμοσίφωνας βρίσκονται στο μπάνιο. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ασφάλεια για την υπερθέρμανση του νερού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Όνομα / επώνυμο

 

 Βασίλειος Σ. 88.218.207.251

Ημερομηνία 

2009-03-07 00:00:00 
Απάντηση Η φλάντζα της αντίστασης με σεπαρτίνα για σύνδεση με το καλοριφέρ, κοστίζει γύρω στα 60 ευρώ ανάλογα με τον τύπο της φλάντζας. Τα εργατικά δεν μπορώ να τα υπολογίσω αν δεν δω τον χώρο. Τρουλλινός Γιώργος. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ηλιακος και μποιλερ
Ερώτηση Καλημέρα. Νοικιάζω ένα σπίτι το όποιο έχει ηλιακό αλλά και μποϊλή για να ζεσταίνει το νερό με το καλοριφέρ. Περισυ που μπήκα χειμώνα στο σπίτι το νερό δεν ζεσταινόταν με το καλοριφέρ (με τον ηλιακό ζεσταινόταν αμέσως) και ο ιδιοκτήτης έκανε κάτι και το πρόβλημα λύθηκε. Το κακό είναι ότι και φέτος έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά αυτός δεν είναι διαθέσιμος όποτε δεν ξέρω τι είχε κάνει. Αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι ο ηλιακός θέλει εξαέρωση? ή ότι το μποιλερ θέλει εξαέρωση? δεν ξέρω όμως τι ακριβώς είχε κάνει. Ήταν κάτι απλό όμως γιατί την επόμενη μέρα από τη συζήτηση μας το πρόβλημα λύθηκε αμεσως. Καμία ιδέα για το τι πρέπει να γίνει? Ευχαριστώ πολύ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Κωστας 80.245.166.10

Ημερομηνία 

2008-12-09 00:00:00 
Απάντηση Η εξαέρωση του μπόιλερ γίνεται συνήθως από ένα αυτόματο εξαεριστικό που είναι τοποθετημένο στο μπόιλερ στην σωλήνα εισόδου του νερού που έρχεται από το καλοριφέρ. Αν το καπάκι του εξαεριστικού είναι βιδωμένο μέχρι τέρμα ή έχει άλλο τρόπο εξαέρωσης και κατά τον έλεγχο φανεί ότι η πίεση του νερού στο λεβητοστάσιο δεν επαρκεί για να έχουμε νερό με πίεση 0,5 bar περίπου τότε φροντίζουμε για αυτό από τον αυτόματο πλήρωσης.. Αν αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα απομένει να ελεγχθεί η επάρκεια του κυκλοφορητή και γενικά η ελεύθερη ροή του νερού. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Ηλεκτρικο Boiler Romina
Ερώτηση Ο θερμοσύφωνας ζεσταίνει ελάχιστα το νερό παρόλο που η αντίσταση δείχνει ότι λειτουργεί.Ο θερμοστάτης δεν έχει πρόβλημα. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Αθανασιος Παπαγεωργιου
193.218.90.11

Ημερομηνία 

2008-11-18 00:00:00 
Απάντηση Αν ισχύουν όλα όσα αναφέρετε τότε η μόνη πιά εκδοχή είναι να υπάρχει αδίακοπη διαρροή του ζεστού νερού από κάποια κατανάλωση ώστε δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί, ή η παροχή του θερμοσίφωνα πρός τις σωλήνες του ζεστού νερού να συναντά άλλη παροχή κρύου νερού με αποτέλεσμα η ανάμιξη να δίνει ελάχιστα ζεστό νερό.Τρουλλινός Γιώργος. 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ;ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 
77.49.74.145

Ημερομηνία 

2008-11-01 00:00:00 
Απάντηση Ναι μπορεί να συνδεθεί το ηλεκτρομπόιλερ στο σώμα του καλοριφέρ είτε σε σειρά αν είναι μονοσωλήνιο είτε παράλληλα αν είναι δισωλήνιο το δίκτυο του καλοριφέρ , και συνήθως έχει απόδοση. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΛΕΒΗΤΑΣ - ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Ερώτηση ΤΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΝΧΟΥ ΒΟΙΛΕΡ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 
88.103.12.9

Ημερομηνία 

2008-10-28 00:00:00 
Απάντηση Αν θέλετε το μπόιλερ να είναι πάντα ζεστό και αυτόματα να επιλέγει ζέσταμα με την αντίσταση όταν το καλοριφέρ έχει πρόβλημα , τότε χρειάζεστε ένα ακόμα θερμοστάτη που να μετρά την θερμοκρασία του μπόιλερ , Ο θερμοστάτης αυτός πρέπει να τοποθετηθεί λίγο παραπάνω από την μέση του μπόιλερ και να ρυθμιστεί να ανοίγει στους 60 βαθμούς Κελσίου και να δίνει εντολή στην ηλακτροβάνα του μπόιλερ. Ο θερμοστάτης της αντίστασης πρέπει να ρυθμιστεί στους 50 βαθμούς Κελσίου. Έτσι κάθε φορά που το νερό θα είναι κάτω από 60 βαθμούς Κελσίου ο θερμοστάτης των 60 θα δίνει εντολή στην ηλεκτροβάνα του μπόιλερ να στείλει νερό. Αν όμως η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Κελσίου τότε θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρική αντίσταση. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Boiler Stibel Eltron 120 Litra
Ερώτηση ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΕΛ ΕΛΤΡΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΒΟΙΛΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΙΠΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
79.130.53.236

Ημερομηνία 

2008-09-22 00:00:00 
Απάντηση Ναι υπάρχουν μπόιλερ για κάθε μάρκα ηλιακού θερμοσίφωνα. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Εξωτερικές διαστάσεις μποιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα
Ερώτηση Ποιες είναι οι εξωτερικές διαστάσεις του μποϊλερ για τα 160 και τα 200 λίτρα; 

Όνομα / επώνυμο

 

 

Ημερομηνία 

2008-07-19 00:00:00 
Απάντηση Συνήθως οι εξωτερικές διαστάσεις του μποϊλερ για τα 160 λίτρα είναι η διάμετρος 50 - 55 cm και το μήκος 120 - 135 cm , οι εξωτερικές διαστάσεις του μποϊλερ για τα 200 λίτρα είναι η διάμετρος 55 - 60 cm και το μήκος 125 - 140 cm . Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ
Ερώτηση ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ή ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ(ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ); ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Τσίνογλου Μάκης

Ημερομηνία 

2008-05-23 00:00:00 
Απάντηση Το ηλεκτρομπόιλερ μέχρι 100 – 120 λίτρα μπορεί να συνδεθεί εν σειρά παίρνοντας νερό από το σώμα του μπάνιου και θα ζεσταίνεται όσο θα ζεσταίνεται και το σώμα του μπάνιου, αν δηλαδή το σώμα του μπάνιου είναι σε μονοσωλήνιο δίκτυο τελευταίο στην σειρά σύνδεσης και σε αυτόνομη θέρμανση όπου ο θερμοστάτης κόβει συχνά την θέρμανση και το σώμα του μπάνιου δεν προλαβαίνει να «κάψει» τότε και το ηλεκτρομπόιλερ θα αργεί να ζεσταθεί.
Μπορεί όμως να συνδεθεί και παράλληλα αν το δίκτυο της θέρμανσης είναι δισωλήνιο και σε αυτή την περίπτωση αν υπάρχει θερμοστάτης τότε η απόδοση του ηλεκτρομπόιλερ θα είναι περιορισμένη .
Τώρα αν το ηλεκτρομπόιλερ συνδεθεί στην κεντρική στήλη του καλοριφέρ μέσω ηλεκτροβάνας και θερμοστάτη που θα ελέγχει την ηλεκτροβάνα και θα την ανοίγει όταν το νερό χρήσης του ηλεκτρομπόιλερ παγώσει και θα κλείνει την ηλεκτροβάνα όταν το νερό έχει ζεσταθεί τότε σε αυτή την περίπτωση η αποδοση του συστήματος είναι εξασφαλισμένη και βέβαια σε αυτήν την περίπτωση το ηλεκτρομπόιλερ μπορεί να είναι και πάνω από 120 λίτρα . Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά, καλοριφέρ, ηλιακοί θερμοσίφωνες
 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Για μποιλερ
Ερώτηση Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει μποιλερ λέβητα που να συνδεεται με ηλιακό συλέκτη και ηλεκτρικό,δηλαδή τριπλής ενέργειας και πόσο κοστίζει 

Όνομα / επώνυμο

 

 κατερινα

Ημερομηνία 

2009-03-12 00:00:00 
Απάντηση Ναι υπάρχουν μπόιλερ λεβητοστασίου τριπλής ενέργειας οι δε τιμές των είναι ανάλογες των χαρακτηριστικών τους δηλαδή πόσα λίτρα το υλικό κατασκευής τους και την εγγύηση που δίνει ο κατασκέπαστης. Σε μία επιλογή χαμηλού κόστους ένα μπόιλερ τριπλής ενέργειας 100 λίτρων κοστίζει από 150 ευρώ και πάνω ενώ ένα μπόιλερ τριπλής ενέργειας 120 λίτρων κοστίζει από 200 ευρώ και πάνω. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά καλοριφέρ 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Boiler
Ερώτηση μονο εγω εχω boilεr απο πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση ο mpoiler δεν εχει μετρητη Τι πληρωνω 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΕΛ

Ημερομηνία 

2008-03-25 00:00:00 
Απάντηση Κύριε Κουρεμένε υποθέτω ότι το μπόιλερ στην δική σας περίπτωση , εφόσον δεν υπάρχει ξεχωριστός διακόπτης και ξεχωριστή ηλεκτροβάνα με ωρομετρητή, επιβαρύνει τα χιλιοστά της θέρμανσης .Δηλαδή το έχουν υπολογίσει στην θέρμανση στις θερμίδες των διαμερισμάτων , τώρα αν κάποιοι δεν το έχουν βάλει ακόμη είναι δικό τους θέμα . Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά καλοριφέρ 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ BOILER
Ερώτηση ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ BOILER (ΓΑΙ ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ) ΣΕ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΑΡΗΣ

Ημερομηνία 

2009-03-12 00:00:00 
Απάντηση Ναι μπορεί να τοποθετηθεί και με τρίοδη βάνα να γίνεται η επιλογή ηλιακός ή μπόιλερ. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά καλοριφέρ 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μπόϊλερ
Ερώτηση Τι μπόιλερ πρέπει να χρησιμοποιήσω όταν έχω,θέρμανση από λέβητα,από συλλέκτες ηλιακούς και ζεστό νερό από τζάκι.Θέλω νερό χρήσης και θέρμανση ενδοδαπέδιας. Ευχαριστώ 

Όνομα / επώνυμο

 

 Νίκος Χατζηγεωργίου

Ημερομηνία 

2009-03-12 00:00:00 
Απάντηση Ένα μπόιλερ τριπλής σας καλύπτει. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά καλοριφέρ 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Αντισταση απο μποιλερ?
Ερώτηση καλησπερα!θα ηθελα να ρωτησω πωσ μπορουμε να αλλαξουμε μια αντισταση απο μποιλερ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣΜΑΡΚΟΣ

Ημερομηνία 

2009-03-12 00:00:00 
Απάντηση Αφού διακόψουμε την παροχή του ρεύματος και του νερού αδειάζουμε το μπόιλερ αποσυνδέουμε τα καλώδια και τον θερμοστάτη ξεβιδώνουμε την αντίσταση και στην θέση της βάζουμε την νέα την βιδώνομε κλπ. Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικά καλοριφέρ 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΠΟΙΛΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ή ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Όνομα / επώνυμο

 

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Ημερομηνία 

2009-03-12 00:00:00 
Απάντηση Στο δεύτερο μέρος της ερώτησης σας νομίζω ότι εννοείτε την κεντρική στήλη των σωλήνων του καλοριφέρ. Η απάντηση μου είναι ότι το ηλεκτρομπόιλερ μπορεί να συνδεθεί και μέσω των σωλήνων ενός σώματος καλοριφέρ και στην κεντρική στήλη των σωλήνων του καλοριφέρ. Σε κάθε περίπτωση έχουμε δυο ακόμα περιπτώσεις δηλαδή αν η εγκατάσταση είναι μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο σύστημα. Και ανάλογα με την περίπτωση επιλέγουμε ηλεκτρομπόιλερ και τρόπο σύνδεσης. Τρουλλινός Γιώργος 
 
 
Τίτλος Ερώτησης ΜΠΟΙΛΕΡ
Ερώτηση ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΑ? 

Όνομα / επώνυμο

 

 MAIPH

Ημερομηνία 

2009-03-12 00:00:00 
Απάντηση Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον στην εγκατάσταση υπάρχει η αντίστοιχη προστασία για ηλεκτρόλυση. Γιώργος Τρουλλινός 
 
 
Τίτλος Ερώτησης Μπόιλερ
Ερώτηση Τι μπόιλερ πρέπει να χρησιμοποιήσω όταν έχω,θέρμανση από λέβητα,από συλλέκτες ηλιακούς και ζεστό νερό από τζάκι.Θέλω νερό χρήσης και κεντρική θέρμανση[σώματα]. Ευχαριστώ. 

Όνομα / επώνυμο

 

 Τσιρίδης Θεμιστοκλής

Ημερομηνία 

2009-03-08 00:00:00 
Απάντηση Δεν μπορώ να σας απαντήσω αν δεν ξέρω ποιο δουλεύει ποιο πολύ το καλοριφέρ το τζάκι ο ηλιακός θερμοσίφωνας κλπ. Αν όμως έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί εύκολα να γίνει τριπλής ενέργειας. 
 
 
 

Συμπληρώστε την πακάτω φόρμα με το ερώτημα σας και σύντομα  θα σας

 απαντήσουμε εδώ ή και στο e-mail σας εφόσον έχετε δώσει ένα έγκυρο e-mail

 

Όνομα / επώνυμο

(προαιρετικό)

e- mail

(προαιρετικό). Το e-mail σας δεν θα είναι ορατό. Αν δώσετε e-mail θα σας σταλεί σε αυτό η απάντηση.

Τίτλος Ερώτησης

Περιγραφή μερικών

 

λέξεων υποχρεωτικό

Ερώτηση

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΙΘΜΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΩ ΑΡΙΘΜΟ

ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 


Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΟ SITE

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΥΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ 
ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αναλαμβάνω   κάθε  τεχνική εργασία 
Εξυπηρετώ κάθε τεχνική  ανάγκη
Σε όλη την  Αθήνα και Αττική 24 ώρες

 Εξυπηρέτηση καί Κυριακές & αργίες

Τρουλλινός Γιώργος υδραυλικός

6932 860310 & 210 7520513

  ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ